«Συνιστά, ακραία μορφή παραλογισμού να ταυτίζεται ένα πρώην στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας με τα συμφέροντα της εταιρείας στην οποία εργαζόταν» υπογραμμίζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, με αφορμή τα σχόλια της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή για τη δήθεν «εμπλοκή του υφυπουργού Ανάπτυξης με εταιρεία εκμετάλλευσης χρυσού».

Ο κ. Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η βουλευτής των ΑΝΕΛ ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο λαϊκισμού υιοθετώντας μια σειρά από ανακριβείς πληροφορίες ενταγμένες στο προσφιλές σπορ των ανυπόστατων θεωριών συνομωσίας. Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

»Η εταιρεία Fidelity International, στην οποία εργάστηκα επί σειρά ετών στο Λονδίνο στον τομέα της ανάλυσης, είναι τελείως ανεξάρτητη από την Fidelity Management & Research που εδρεύει στις ΗΠΑ η οποία σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα της Eldorado Gold, ως μια από τις χιλιάδες επενδύσεις που έχει ανά τον κόσμο.

»Κατά τη διάρκεια της επταετούς εργασίας μου στη Fidelity International δεν είχα απολύτως καμία επαφή και σχέση με την εταιρεία Eldorado Gold. Όμως και να είχα, αυτό θα ήταν απολύτως θεμιτό στο πλαίσιο της εργασίας μου.

»Ουδέποτε απέκρυψα την εργασία μου στην Fidelity International. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα μου δεν αναφέρω ονομαστικά τους πρώην εργοδότες μου αυτό γίνεται για λόγους συντομίας και δεν συνιστά απόπειρα «απόκρυψης». ‘

»Άλλωστε υπάρχουν οι σχετικές αναφορές μου σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για την εργασία μου στη συγκεκριμένη εταιρεία.

»Από τη Fidelity International αποχώρησα οριστικά το φθινόπωρο του 2010 όταν επέστρεψα στην Ελλάδα και έκτοτε δεν έχω καμία επαγγελματική σχέση μαζί της.

»Το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει καμία σχέση με τις περιβαλλοντικές άδειες για τις επενδύσεις στις Σκουριές και το Πέραμα. Μόνο αρμόδιο είναι το ΥΠΕΚΑ. Το γεγονός ότι η κ. Μακρή δεν γνωρίζει τις αρμοδιότητες του Υπουργείου, στο οποίο εργάστηκε δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Οι ψηφοφόροι της καλούνται να κρίνουν αν πρόκειται για απλή άγνοια ή σκόπιμη διαστρέβλωση»