«Αν κάνουμε τις Κυριακές καθημερινές, θα χάσει τη σημασία της αυτή η μέρα» προειδοποίησε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM 99,5 ο Βασίλης Κορκίδης πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), κληθείς να σχολιάσει το μέτρο της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή.

«Ο απολογισμός είναι ότι τελικά αυτές οι επτά Κυριακές έχουν νόημα για το κέντρο συγκεκριμένων πόλεων. Στο κέντρο της Αθήνας υπήρξε όντως μεγάλη επισκεψιμότητα, αν και οι πωλήσεις μας δεν ήταν κάτι το αξιόλογο. Μετά ήταν το κέντρο του Πειραιά, της Γλυφάδας, της Κηφισιάς, στο Μαρούσι, στο Γαλάτσι και στη Νέα Ιωνία» επεσήμανε ο πρόεδρος των ενώσεων εμπόρων.

Ο ίδιος πάντως σημείωσε ότι ο τζίρος των καταστημάτων την Κυριακή ήταν πεσμένος. «Εάν πάρουμε τις τρεις πρώτες μέρες των εκπτώσεων, από πλευράς πωλήσεων η καλύτερη μέρα ήταν το Σάββατο, μετά η Παρασκευή και τελευταία ήρθε η Κυριακή» είπε, αποφεύγοντας να σημειώσει ότι την Κυριακή οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων ήταν σημαντικά λιγότερες – ως και οι μισές – από την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Από την άλλη, ο Βασίλης Κορκίδης προειδοποίησε: «Αν κάνουμε τις Κυριακές καθημερινές, θα χάσει τη σημασία της αυτή η μέρα. Ομως, πρέπει να δούμε διαφορετικά το θέμα αυτό για το κέντρο των πόλεων, όπως για το κέντρο της Αθήνας».