To αμερικανικό όνειρο κυνηγάει πλέον και ο αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Θανάσης, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου επιλέχθηκε στο νούμερο 9 του ντράφτ της D-League από τους 87ers του Ντέλαγουερ.

Η D-League είναι το αναπτυξιακό πρωτάθλημα του ΝΒΑ, μέσα από το οποίο φυσικά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο θα έχει την ευκαιρία να κάνει και αυτός το άλμα για το ΝΒΑ. Μάλιστα με το που θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι ο Θανάσης, αυτόματα θα μπει με τον αδελφό του σε ένα κλειστό κλαμπ μόλις έξι ακόμα περιπτώσεων αδελφών που θα αγωνιστούν παράλληλα σε ΝΒΑ και D-League.

Πριν από τέσσερις μήνες ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κρατούσε την ελληνική σημαία, πανηγυρίζοντας για την επιλογή του αδελφού του από τους Μιλγουόκι Μπάκς στα ντράφτ του ΝΒΑ. Τώρα ήταν η δική του σειρά και μάλιστα ο αδελφός του Γιάννης πριν καν μπει στο γήπεδο της Βοστώνης για το ματς κόντρα στους Σέλτικς, ευχήθηκε μέσω twitter:

«Καλή τύχη στον αδερφό μου Θανάση Αντετοκούνμπο στο draft του NBDL».

Ο 21χρονος άσος του Φιλαθλητικού επιλέχθηκε ουσιαστικά από τη θυγατρική ομάδα των 76ers, και είναι ιδανική ευκαιρία για το μεγάλο άλμα, καθώς ήδη είναι στον προθάλαμο του ΝΒΑ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ αφιέρωσε ειδικό χώρο για τον Θανάση Αντετοκούνμπο, με τίτλο στο άρθρο το “Freaks and Greeks” μια φράση που χρησιμοποιούσε ο αδελφός του Γιάννης.

Δύο παιδιά, δύο αδέλφια μάλαμα, που ζουν το δικό τους όνειρο και θέλουν να το κάνουν πραγματκότητα., Αν ο Θανάσης παίξει στη λίγκα, τα δύο αδέλφια θα είναι τα έβδομα με παράλληλη συμμετοχή στις δυο διοργανώσεις..Οι υπόλοιποι είναι οι αδελφοί Χόλιντεϊ (Ζρού και Τζάστιν), Γκρίφιν (Μπλέικ και Τέιλορ), Μίλσαπ (Πόλ και Εϊθαν), Λόντρι (Καρλ και Μάρκους), Τόμσον (Κλέι και Μάισελ) και Ρίβερς (Οστιν και Ιερεμίας).