Μάχη κατασκόπων προηγήθηκε του ισπανικού clasico, με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης να αναζητούν τώρα το βαθύ λαρύγγι που πρόδωσε τα σχέδιά τους. Τέσσερις ώρες πριν από την έναρξη του τελευταίου clasico στο Καμπ Νου το Radio Marca αποκάλυψε την απόφαση του Κάρλο Αντσελότι να προωθήσει στα χαφ τον Σέρχιο Ράμος με σκοπό να κλείσει τους διαδρόμους στους οποίους ελίσσεται ο Μέσι, αφήνοντας ταυτόχρονα στον πάγκο τον Καρίμ Μπενζεμά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα elconfidencial.es, μισή ώρα πριν από την αποκάλυψη του Radio Marca ο Αντσελότι γνώριζε ήδη την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιούσε ο αντίπαλός του Τάτα Μαρτίνο και πιθανόν τότε να αποφάσισε την κίνηση με τον Σέρχιο Ράμος, που επίσης διέρρευσε.

Ο ιταλός προπονητής κατάφερε να μάθει τα σχέδια του Τάτα Μαρτίνο πιέζοντας τους διεθνείς ισπανούς της ομάδας του να επικοινωνήσουν με παίκτες της Μπαρτσελόνα με τους οποίους διατηρούν φιλικές σχέσεις από την εθνική ομάδα.

Εν μέσω όλων αυτών των διαρροών ο Τάτα Μαρτίνο κατάφερε τελικά να αιφνιδιάσει μεταθέτοντας στη δεξιά πλευρά τον Μέσι ώστε να αποφύγει τα σκληρά μαρκαρίσματα του Σέρχιο Ράμος στη μεσαία γραμμή.

Οι διαρροές από τα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούν ανοιχτή πληγή στους Μερένχες ενώ έχει «στοχοποιηθεί» αρκετές φορές ως υπεύθυνος γι’ αυτές ο Ικερ Κασίγιας.

«Το διάσημο βαθύ λαρύγγι επέστρεψε», σχολίασαν με σκωπτική διάθεση τα μέλη της Ρεάλ όταν άκουσαν στο Radio Marca το Plan B του Κάρλο Αντσελότι, το οποίο υποτίθεται πως γνώριζαν μόνο οι παίκτες και οι στενοί του συνεργάτες.

Ο προκάτοχος του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ Ζοζέ Μουρίνιο είχε αντιληφθεί νωρίς τη διαρροή και στα τελευταία clasico ανακοίνωνε τους ένδεκα που θα ξεκινούσαν βασικοί δέκα λεπτά πριν επιβιβαστούν στο πούλμαν που τους μετέφερε στο γήπεδο για τις τιτανομαχίες με τους Μπλαουγκράνα.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν το clasico στο οποίο ο Πέπε αποφασίστηκε να αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή και το έμαθε ο ίδιος λίγο πριν πατήσει το χορτάρι.