Σαφείς αποστάσεις από τις θέσεις του Μανώλη Γλέζου πήρε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος ο οποίος μάλιστα διαφώνησε και με την στάση στελεχών του κόμματος υπέρ της απλής αναλογικής.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o Πέτρος Τατσόπουλος αμφισβήτησε την άποψη του Γλέζου - αλλά και τα όσα είχε πει από την ίδια συχνότητα λίγο νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης - για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα και την υιοθέτηση της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι είναι ξεπερασμένη και οδηγεί «στην κόλαση, στην ακυβερνησία» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η απλή και άδολη αναλογική έχει μπει στο ψυγείο ή μάλλον στη φορμόλη» είπε ο Τατσόπουλος ο οποίος πρόσθεσε πως δεν κατανοεί τις προτάσεις «να... νεκραναστηθεί». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ότι «αν σήμερα εφαρμοστεί απλή αναλογική αυτό σημαίνει πως η αυτοδυναμία είναι δύσκολη – εξάλλου τα τελευταία 40 χρόνια το 50% + 1 έχει επιτευχθεί μόνον μία φορά, όταν το πήρε ο Καραμανλής το Νοέμβριο του '74» υπενθύμισε.

«Εάν θέλεις απλή αναλογική, στην ουσία λες ότι η αυτοδυναμία είναι αδύνατη και ότι πας σε συμμαχικές κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανεπτυγμένη κουλτούρα συμμαχικών κυβερνήσεων, παρά μόνον άγριος διπολισμός. Όποιος έχει υπονοήσει συμμαχική κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού έχει φάει πόρτα! Πας σε μια ομηρία των μεγάλων κομμάτων από τα μικρά. Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του Γλέζου αλλά θεωρώ πως η απλή αναλογική είναι σήμερα ο ιδανικός δρόμος προς την Κόλαση, προς την ακυβερνησία».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αν έρθει πρόταση για απλή αναλογική στη Βουλή θα την καταψηφίσει. «Αν έρθει στη Βουλή οποιαδήποτε πρόταση, θα την καταψηφίσω. Θα εξαρτηθεί από το ποια είναι. Απλή και άδολη αναλογική; Να πάμε στο 50%; Αυτή δεν νομίζω ότι τη συζητάει κανένας, εκτός από τον Μανόλη Γλέζο. Δεν τη συζητάει κανένας στα μεγάλα κόμματα» τόνισε ο Τατσόπουλος.

Σχολιάζοντας τα περί συνεργασιών και στην ερώτηση του κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά να μιλάει με τον Πάνο Καμμένο παρά με το ΠΑΣΟΚ, ο Τατσόπουλος απάντησε: «Εγώ δεν προτιμώ τον Καμμένο, άλλοι στο κόμμα το λένε, αλλά σκεφτείτε και πόσο “τρυφερά” μιλάει για εμάς το ΠΑΣΟΚ...»

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 την Τετάρτη ο Μανώλης Γλέζος για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει για το πού θα βρει τα λεφτά, ο Τατσόπουλος επιστρέτευσε ένα ευφυολόγημα λέγοντας πως «ο Γλέζος μοιάζει με τον γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα...».

«Ο κ. Γλέζος τα έλεγε και παλιότερα αυτά για τα λεφτά, αλλά η ουσία είναι πως δεν μπορεί να γίνει δραματική αλλαγή στο οικονομικό τοπίο χωρίς ανάλογη δραματική αλλαγή στην φορολογική πολιτική».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από