Αντιπαράθεση ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Ν.Δ. και της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε στη Βουλή. Αφορμή ήταν η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ότι «μας λέτε φασίστες, μας προσβάλλετε, όμως ο λαλίστατος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. δεν μας έχει απαντήσει ακόμα για ποιο λόγο παλαιότερα πόζαρε μπροστά σε ναζιστικές αφίσες».

«Οταν πάρει το λόγο για άλλη μία φορά –καθημερινά μιλάει ο κ. Βορίδης- τον παρακαλώ θερμώς να δώσει μία απάντηση όσον αφορά το γιατί παλαιότερα πόζαρε μπροστά σε ναζιστικές αφίσες –τις έχουμε δείξει επανειλημμένως- μπροστά σε γιγαντοαφίσες του Γεώργιου Παπαδόπουλου, πρωτεργάτη της 21ης Απριλίου και γιατί, ενώ τα έκανε όλα αυτά, σήμερα έρχεται και μας εγκαλεί και μιλάει για Δημοκρατία και για Ν.Δ.», συνέχισε ο κ. Κασιδιάρης.

«Με εγκαλούν οι της Χρυσής Αυγής γιατί έχω αλλάξει άποψη; Απάντηση: Αν το εκτιμούν έτσι, έτσι συνέβη», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε: «Σήμερα αυτοί με εγκαλούν ότι δεν είμαι συνεπής σε αυτό που γινόταν προ τριάντα ετών. Απαντώ, λοιπόν, σε εσάς, διότι στην πραγματικότητα ένας πολιτικός κρίνεται γι’ αυτό που κάνει σήμερα». Ο Μ. Βορίδης επεσήμανε ακόμη ότι τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής «δεν τους εγκαλεί κανείς γιατί πριν από τριάντα χρόνια αρθρογράφησαν. Αυτό έρχεται συμπληρωματικώς σε σχέση με αυτό που υπερασπίζονται σήμερα. Απέναντι σε όλα αυτά θα θέσω ένα ερώτημα στους κυρίους που είναι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τώρα, με μια δίωξη που ασκήθηκε πριν από ένα μήνα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έρχονται με ύφος χιλίων καρδιναλίων να μου πουν για τις πολιτικές μου απόψεις προ τριάντα ετών. Εγώ τους λέω να πάρουν μια θέση σήμερα».

Εξηγώντας το συγκεκριμένο περιστατικό ο Μ. Βορίδης ανέφερε: «έχω εξηγήσει όχι μια, όχι δυο, όχι δέκα, αλλά τριάντα φορές τη διαδρομή μου αυτή. Από την πλευρά της Αριστεράς έρχονται ορισμένοι και μου λένε: ‘Δεν έχεις μετανοήσει. Πες ότι μετανόησες’. Τώρα ακούω από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ότι πρέπει να εξηγήσω γιατί υπάρχει μια ομιλία μου στην οποία από πίσω ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Απάντηση: Διότι ήμουν στην ΕΠΕΝ τότε. Είναι γεγονός γνωστό στην Αίθουσα. Πρέπει να εξηγήσω γιατί υπάρχει μια φωτογραφία του Έβολα ή δεν ξέρω τι άλλο τη στιγμή που ήταν αρκετά γνωστό η σχέση της ΕΠΕΝ με το τότε Movimento Sociale και το Front National. Ήταν όλα γνωστά».

Στη συνέχεια ο Ηλ. Κασιδιάρης ζήτησε το λόγο για να απαντήσει, αλλά ο προεδρεύων Ιωάννης Δριβελέγκας δεν του τον έδωσε.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να έχω το λόγο επί προσωπικού.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Τι θέλετε, κύριε Κασιδιάρη;

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εκανε ερωτήσεις προσωπικά σε μένα ως Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Εχετε χρόνο στη δευτερολογία σας για προσωπικά ζητήματα.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Όπως δώσατε στον κ. Βορίδη το λόγο, νομίζω πως είστε υποχρεωμένος να τον δώσετε και σε μένα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κύριε Κοινοβουλευτικέ Εκπρόσωπε, στη δευτερολογία σας έχετε όλο το χρόνο να απαντήσετε.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Οπως δώσατε το λόγο στον κ. Βορίδη να δευτερολογήσει εκτός πλαισίου, έτσι απαιτώ να δοθεί και σε μένα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Εδωσα το λόγο στον κ. Τσούκαλη.

Σας παρακαλώ.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Γιατί διαφοροποιούμαι εγώ από τον κ. Βορίδη; Γιατί έχει περισσότερα δικαιώματα ο κ. Βορίδης από εμένα;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Δεν υπάρχει θέμα προσωπικό. Πουθενά δεν αναφέρθηκε το όνομα Κασιδιάρης.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Οχι απλά αναφέρθηκε, αλλά έθεσε και συγκεκριμένα ερωτήματα και βρίσκεται στη θέση του και περιμένει απάντηση.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Θα με ακούσετε;

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Βεβαίως.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Την απάντηση, λοιπόν, θα τη δώσετε στη διαδικασία της δευτερολογίας σας, όπου έχετε έξι λεπτά να πείτε αυτά που θέλετε.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ζητώ να δώσω την απάντηση τώρα, όπως έπραξε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ανέμενε τη δευτερολογία του. Ήρθε στην αίθουσα βιαστικός και απάντησε. Το ίδιο ζητώ να πράξω κι εγώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κύριε Κασιδιάρη, εσείς αναφερθήκατε, εγκαλέσατε προσωπικά, τον κ. Βορίδη, όχι τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Αυτός που έκανε και ερώτημα τώρα. Μου ανταπάντησε με ερώτημα, κύριε Πρόεδρε. Νομίζω πως είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι όλοι και κατανοούμε τι έχει συμβεί.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Να ακούσετε, όμως, και τα πραγματικά δεδομένα.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Βεβαίως.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Εσείς ο ίδιος αναφερθήκατε προσωπικά όχι στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στον κ. Βορίδη. Μάλιστα, τον εγκαλούσατε να απαντήσει. Και ο κ. Βορίδης έκανε χρήση του Κανονισμού επί προσωπικού.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Πολύ ωραία. Το ίδιο ζητώ να κάνω και εγώ, γιατί ο κ. Βορίδης έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ακούστε με. Δεν τελείωσα.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: …έκανε αναφορές προσβλητικές στο πρόσωπό μου και απαιτώ για ένα, δύο λεπτά να απαντήσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κύριε Κασιδιάρη, δεν με ακούτε. Αφήστε με να τελειώσω. Βεβαίως και απάντησε. Έβαλε πολιτικά ερωτήματα. Δεν έκανε προσωπική αναφορά σε εσάς. Επομένως, σε όλα αυτά που είπε, έχετε τη δυνατότητα –αυτό σας λέω- στη δευτερολογία σας να απαντήσετε πολιτικά.

Κύριε Τσούκαλη, έχετε το λόγο.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Το «εάν εγκρίνω εγκληματικές πράξεις» ποιον αφορούσε; Το Θεό, κύριε Πρόεδρε ή εσάς; Εμένα αφορούσε.