Προφίλ σε κάποιο από τα κοινωνικά δίκτυα διαθέτει πλέον ένας στους δύο Ελληνες, όπως δείχνει η τελευταία έρευνα της Focus Bari, βάσει της οποίας όλοι οι ψηφιακοί δείκτες στη χώρα μας εμφανίζουν σταθερά ανοδική πορεία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία έγινε το Σεπτέμβριο και παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο συνέδριο Infocom World, τον περασμένο μήνα το 73% των ερωτηθέντων έκανε χρήση προσωπικού υπολογιστή και είχε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, έναντι 71% που ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά τον περασμένο Ιούνιο και στις δύο περιπτώσεις.

Επίσης, το 65% χρησιμοποιεί πλέον κάποιο συνδυαστικό πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (double/triple play).

Ειδικότερα, όσον αφορά στους άλλους ψηφιακούς δείκτες η έρευνα έδειξε ότι τον Σεπτέμβριο το 52% των ερωτηθέντων έκανε χρήση υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης (facebook, Twitter κ.λ.π), το 35% διέθετε έξυπνο κινητό τηλέφωνο (smartphone) και το 30% είχε πρόσβαση στο Ιντερνετ μέσω κινητού τηλεφώνου.

Επίσης, το 21% προχώρησε σε αγορές προϊόντων μέσω του Διαδικτύου, ενώ αντίστοιχο ποσοστό (21%) κατέβασε περιεχόμενο στο έξυπνo κινητό του (δωρεάν ή με πληρωμή) και χρησιμοποίησε διάφορες εφαρμογές (apps).

Συγκεκριμένα για τον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες διατύπωσαν την εκτίμηση ότι η ανοδική τάση θα συνεχιστεί.