Μεγάλη νίκη στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα: Με τη συμπαράσταση των οπαδών του, για πρώτη φορά την εφετινή σεζόν καθώς έληξε η τιμωρία, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 3-2 της Μακάμπι Χάιφα σε ένα ματς συναρπαστικό από την αρχή μέχρι το φινάλε.

Η ομάδα του Ισραήλ προηγήθηκε στο σκορ, ο ΠΑΟΚ όμως πέρασε στην αντεπίθεση και ανέτρεψε τα δεδομένα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά έχασε και δύο πέναλτι. Και τα δύο με τον Μίροσλαβ Στοχ.

Τελικά, στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έβαλε και τρίτο γκολ, φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη και είναι πλέον στην πρώτη θέση του 12ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο 13′ λάθος ο Κατσουράνης, το εκμεταλλεύεται ο Ντλόβου και 0-1 για τη Μακάμπι. Στο 21′ ο Γκολέσα κάνει το 0-2 σε αντεπίθεση και ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονταν για πέναλτι στον Αθανασιάδη! Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 35′ με κεφαλιά του Βίτορ, ενός παίκτη με έφεση στο γκολ όταν περνά στην επίθεση. Στο 38′ ο Στοχ ανατράπηκε από τον Τσότσαλιτς, καταλογίστηκε πέναλτι, ο γκολκίπερ έδιωξε το σουτ του Στοχ, νέα προσπάθεια του Νίνη στο δοκάρι και κόρνερ. Αμέσως μετά ο Νίνης το 2-2 μέσα σε αποθέωση.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 43′: χέρι ο Τσότσαλιτς, πέναλτι για τον ΠΑΟΚ που ανέλαβε να χτυπήσει ξανά ο Στοχ, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ Σαράνοφ είχε την απάντηση στον σλοβάκο εξτρέμ.

Το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στο 66′ από τον Σαλπιγγίδη.

Να τονιστεί πως στο άλλο ματς του ομίλου, Σαχτάρ και Αλκμααρ έμειναν στο 1-1.

Η βαθμολογία σε τρια παιχνίδια: ΠΑΟΚ 7, Αλκμααρ 5, Σαχτάρ 2, Μακάμπι 2.

Διαιτητής: Τεσέιρα(Ισπανία).

Κίτρινες: Μεσούμαρ, Κίτσιου, Τσότσαλιτς, Εζρά.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης(78′ Βούκιτς), Νίνης(61′ Λούκας), Αθανασιάδης, Στοχ(87′ Λόρενς).

Μακάμπι: Σαράνοφ, Μεσούμαρ(73′ Αζουλάι), Ταβάτα, Πιλιάφσκι, Τσότσαλιτς, Γιαντίν, Γκολάσα, Μπόκολι, Ράγιος, Εζρά, Ντρλόβου(46′ Αμπουχατζίρα).

Χουμπ Στέφενς: «Δεν είναι αυτός ο ΠΑΟΚ που θέλω να βλέπω»

«Δεν είναι αυτός ο ΠΑΟΚ που θέλω να βλέπω. Η ομάδα δηλαδή που στο πρώτο 20λεπτο είναι πίσω στο σκορ με 0-2» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Χουμπ Στέφενς και συμπλήρωσε: «Όταν κάνεις από μόνος σου τα πράγματα τόσο δύσκολα, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τους τρείς βαθμούς. Ξεκινήσαμε καλά, όμως μετά από ένα λάθος, βάλαμε την Μακάμπι στο παιχνίδι. Αυτό που φάνηκε, ήταν ότι είχαμε καλή ψυχολογία και καταφέραμε να το γυρίσουμε μετά το 0-2. Στο πρώτο ημίχρονο μετά το 0-2 παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Μόνον στο πρώτο ημίχρονο όμως».

Ο ολλανδός τεχνικός, είχε παράπονα και από τους παίκτες του, για την επιλογή του Στοχ να χτυπήσει το δεύτερο πέναλτι, ενώ είχε χάσει ήδη το πρώτο. «Είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Δεν είναι παιδιά. Έπρεπε να πάρουν την σωστή απόφαση σαν ομάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο προπονητής της Μακάμπι Χάιφα, Αριέλ Μπενάντο, μιλώντας για το παιχνίδι, είπε: «Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό και το σκορ θα μπορούσε να γίνει και 0-3. Μετά οι παίκτες μου έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους και ηττηθήκαμε. Είμαι απογοητευμένος, γιατί δεχθήκαμε γκολ από φάσεις που είχαμε συζητήσει και από παίκτες που είχα πει να προσέχουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου».