Η νεαρή πακιστανή μαθήτρια Μαλάλα Γιουσαφζάι έκανε «κοπάνα» την Παρασκευή από το σχολείο της. Είχε όμως μια πολύ καλή δικαιολογία: Εγινε δεκτή από τη βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β’στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Η Μαλάλαπου πέρυσι επέζησε από μια επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον της, προσέφερε σήμερα την αυτοβιογραφία της στη βασίλισσα της Βρετανίας.

Η 16χρονη Μαλάλα, που έχει γίνει γνωστή για τον αγώνα της υπέρ του δικαιώματος στην εκπαίδευση -κυρίως των κοριτσιών – συνοδευόμενη από τον πατέρα της Ζιαουντίν συνάντησε τη βασίλισσα και τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος την έκανε να γελάσει όταν της είπε ότι στη Βρετανία οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο για να μην τους λερώνουν το σπίτι.

Η Μαλάλα μίλησε στην Ελισάβετ Β’ για το πάθος της για το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να βρίσκομαι εδώ. Θα ήθελα να σας δωρίσω αυτό το βιβλίο», είπε στην βασίλισσα και της έδωσε την αυτοβιογραφία της «Εγώ η Μαλάλα: Μάχομαι για την εκπαίδευση και αντιστέκομαι στους Ταλιμπάν».

Η νεαρή Πακιστανή, που πλέον ζει στο Μπέρμιγχαμ μαζί με την οικογένειά της, έχει λάβει πολλές διακρίσεις και είναι αναγνωρίσιμη διεθνώς.