Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ διέσωσε 128 ανθρώπους από σχεδία την οποία εντόπισε στη Μεσόγειο περιπολικό αεροσκάφος της Μάλτας, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.
Το αμερικανικό πλοίο USS San Antonio, δεξαμενόπλοιο αποβατικό, εκλήθη επιτόπου αργά το βράδυ της Τρίτης στην κεντρική Μεσόγειο, καθώς το πλεούμενο απειλούνταν από τα κύματα και τους ισχυρούς ανέμους, αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε στην Ιταλία το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.
Στους ανθρώπους οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος προσφέρθηκαν τρόφιμα, νερό και ιατρική βοήθεια και πρόκειται να μεταφερθούν σε σκάφη της Μάλτας αργότερα εντός της Πέμπτης, ανακοίνωσαν οι αρχές στη Μάλτα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Περισσότεροι από 550 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκαν νωρίτερα τον Οκτώβριο σε δύο ναυάγια πλοίων τα οποία μετέφεραν μετανάστες και βυθίσθηκαν ανάμεσα στη Λιβύη και το νότιο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.
Η Ιταλία έχει αυξήσει τις ναυτικές περιπόλους στην περιοχή και, μαζί με τη Μάλτα, έχουν ζητήσει να συζητηθεί το ζήτημα κατά την επόμενη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από