Με το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων στη Ρόδο και στην Κρήτη και την αύξηση κατά 10% του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, σχεδιάζει ο γερμανικός τουριστικός κολοσσός της TUI να ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό το 2014.

Αυτά ανακοίνωσε στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Πέτερ Λονγκ, επισημαίνοντας ότι από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση θα σχεδιάσει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε επιλεγμένους προορισμούς.

«Η ΤUI διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα για περισσότερο από 50 χρόνια. Οι δεσμοί αυτοί βασίζονται στο κοινό όραμα και τις προσπάθειες που όλοι καταβάλουμε για να καταστεί η Ελλάδα ένας από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς», δήλωσε ο κ. Λονγκ.

Η Ελλάδα – πρόσθεσε – γνώρισε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη το 2013, η οποία θα συνεχιστεί και το 2014, καθώς θα αυξήσουμε κατά περίπου 10% τον αριθμό των πελατών μας που ταξιδεύουν στη χώρα, φτάνοντας έτσι τον αριθμό επισκεπτών μας στην Ελλάδα περίπου στα δύο εκατομμύρια. Σημειώνεται, ότι η TUI Travel δαπανά ετησίως περίπου μισό δις. ευρώ για την αγορά υπηρεσιών στην τουριστική αγορά της Ελλάδας.

Ο κ. Λονγκ προέβλεψε ότι οι αφίξεις της TUI στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, δεδομένου ότι ότι ο γερμανικός τουριστικός οργανισμός θα εντείνει τη δημιουργία μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών για τους πελάτες μας.

«Αφήνοντας πίσω τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα την προηγούμενη τουριστική περίοδο, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα οικονομικά της προβλήματα, κοιτάζει μπροστά και προσβλέπει πια στην ανάπτυξη, στην οποία ο τουρισμός αναμφισβήτητα θα κατέχει ιδιαίτερη βαρύτητα», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI και συμπλήρωσε:

«Επενδύοντας στη βελτίωση των υποδομών, όπως είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια καθώς και το οδικό δίκτυο, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο τουρισμός θα παραμείνει βασική κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας».

Στους στόχους της TUI περιλαμβάνεται η επεξεργασία από κοινού με την κυβέρνηση σχεδίου επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε επιλεγμένους προορισμούς, καθώς και η συνέχιση των επενδύσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες, όχι μόνο με άμεσες επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία, αλλά και με τη στήριξη των ξενοδόχων συνεργατών της.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λονγκ, η TUI θα ανοίξει νέα ξενοδοχεία στη Ρόδο και στην Κρήτη και θα συνεχίσει να ενισχύει την τοπική οικονομία των ελληνικών προορισμών, «δημιουργώντας πρόσθετες ευκαιρίες απασχόλησης σε ολόκληρο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας στην Ελλάδα μέσω των θυγατρικών και των προμηθευτών μας».