Τα μυστικά του προπονητή της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζεσούς, γνωρίζει ο Χαβιέ Σαβιόλα από την τριετή θητεία του στους Αετούς της Λισσαβόνας. Ο αργεντινός επιθετικός του Ολυμπιακού που συνεργάστηκε με τον πορτογάλο τεχνικό στην Μπενφίκα από το 2009 έως το 2012 υποστηρίζει ότι γνωρίζει την τακτική που θα ακολουθήσει η πρώην του ομάδα στο Ντα Λουζ την ερχόμενη Τετάρτη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Πορτογάλοι όπως είναι φυσικό ασχολούνται με τον αργεντινό σταρ ο οποίος θα επιστρέψει στα παλιά του λημέρια. Η «O’ Jogo» στο εξώφυλλο της έχει φωτογραφία τον Χαβιέ Σαβιόλα με τον Ζόρζε Ζεσούς και φιλοξενούν δηλώσεις του 32χρονου Αργεντινού ενόψει των δύο αναμετρήσεων της Μπενφίκα με τον Ολυμπιακό: «Ήμουν από το 2009 έως το 2012 στην Μπενφίκα και γνωρίζω πολλά πράγματα. Ξέρω ακριβώς πώς ο Ζεζούς θα προετοιμάσει το παιχνίδι και πως θα μας αντιμετωπίσει. Άρα, είμαι σε θέση να γνωρίζω και το τι πρέπει να κάνουμε εμείς ως Ολυμπιακός για να τα καταφέρουμε».

Ακόμα μία πορτογαλική εφημερίδα η «Record», υπενθυμίζει πως η εθνική Ελλάδας πανηγύρισε την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004 στο ίδιο γήπεδο και έχει συνέντευξη του Πάολο Μασάντο. Ο πορτογάλος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού εύχεται σε μία νέα ελληνική τραγωδία αυτή τη φορά για την Μπενφίκα στο Ντα Λουζ!

«Στόχος του Ολυμπιακού είναι να προκριθεί στις 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Να μην έχει κανείς αμφιβολία για αυτό», υποστήριξε ο Μασάντο. Ο 27χρονος χαφ θεωρεί ότι η Παρί Σεν Ζερμέν είναι το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου: «Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τις άλλες ομάδες. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας με την Μπενφίκα. Ανατρέχοντας στο 2004, ελπίζω να υπάρξει μια νέα ελληνική τραγωδία στο Ντα Λουζ. Κρίνοντας από αυτά που έχουν παρουσιάσει οι δύο ομάδες, πιστεύω πως έχουμε την δυνατότητα να νικήσουμε στην Πορτογαλία. Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο γήπεδο πάντα με στόχο τη νίκη. Αυτό το παιχνίδι δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Παρότι ξέρουμε πως μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στο Ντα Λουζ, θα πρέπει επίσης να καταλάβουν οι αντίπαλοι μας πως είμαστε σκληροτράχηλη ομάδα στην έδρα μας. Είχαμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα με τη Παρί Σεν Ζερμέν αλλά δώσαμε την απάντηση μας στις Βρυξέλλες με το 3-0 επί της Αντερλεχτ. Εχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας».

Για τον τραυματισμό του ο Μασάντο σημείωσε ότι «οι φίλαθλοι επιθυμούν να επιστρέψω στα γήπεδα για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Οσον αφορά την επιστροφή του στην Πορτογαλία, ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού υποστήριξε: «Στην δεύτερη σεζόν στον Ολυμπιακό έχω κερδίσει την εκτίμηση των οπαδών. Πιστεύω πως στην επιστροφή μου στην Πορτογαλία και σ’ ένα τόσο μεγάλο γήπεδο όπως το Ντα Λουζ, θα αποδείξω στο πορτογαλικό κοινό πόσο έχω ωριμάσει και έχω βελτιωθεί ως ποδοσφαιριστής».

Ο Μίτσελ προσανατολίζεται να ξεκουράσει βασικούς ποδοσφαιριστές στο ματς του Σαββάτου με τον Πλατανιά στα Χανιά, ενόψει της αναμέτρησης με την Μπενφίκα στη Λισσαβόνα. Στο γήπεδο Περιβολίων, ο ισπανός τεχνικός σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στην κορυφή τον Ολαϊτάν ή τον Σέποβιτς. Αλλαγές πρόκειται να γίνουν στη μεσαία γραμμή με τη χρησιμοποίηση των Εντινγκά και Ντομίνγκες. Στην άμυνα προορίζονται οι Παπαδόπουλος, Μετζανί, Παπάζογλου.