Τα προβλήματα με την άδεια λειτουργίας, εμφανίστηκαν και στο χώρο του πόλο. Τρία κολυμβητήρια, δύο στην Αττική και ένα στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουν ακόμα άδεια λειτουργίας. Πρόκειται, για τα κολυμβητήρια της Βουλιαγμένης και της Γλυφάδας στην Αθήνα και το Ποσειδώνιο στην Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, έθεσε το θέμα στους εκπροσώπους των σωματείων, την Δευτέρα, πριν από τη διαδικασία της κλήρωσης και τους είπε να φροντίσουν ώστε το πρόβλημα να λυθεί έως τις 2 Νοεμβρίου, ημέρα έναρξης του πρωταθλήματος.

«Η εφαρμογή του νόμου είναι δεδομένη και οι ποινές μεγάλες, όχι μόνο για τον εκπρόσωπο του σωματείου που χρησιμοποιεί τον χώρο, αλλά και για τον πρόεδρο της οικείας ομοσπονδίας. Χωρίς άδεια για την εγκατάσταση από την αρμόδια Περιφέρεια, γιατί εμείς σαν ΚΟΕ δεν δικαιούμαστε πλέον να δώσουμε κάποια άδεια, να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να αρχίσει κανένα παιχνίδι», εξήγησε στους εκπροσώπους των σωματείων ο κ Διαθεσόπουλος.

Ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας, μιλώντας στα nea.gr επεσήμανε ένα ακόμα πρόβλημα που θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και αυτό έχει να κάνει με το πετρέλαιο.

«Θυμίζω ότι πέρυσι αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα λόγω της έλλειψης πετρελαίου. Φοβάμαι λοιπόν ότι μπορεί και εφέτος να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα και η δύσκολη περίοδος θα είναι από τις αρχές του Δεκεμβρίου έως τον Φεβρουάριο», είπε ο κ Διαθεσόπουλος.