«Οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο. Ολοι συμφωνούμε επί της αρχής και είναι σημαντικό» δήλωσε, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε στη Βουλή με εκπροσώπους των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, με τους οποίους συζήτησε για την τροπολογία που αφορά στην αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, όπως η Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Μιχελάκης συναντήθηκε με τον Νίκο Βούτση από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Τσούκαλη από τη ΔΗΜΑΡ, τον Βασίλη Καπερνάρο από τους ΑΝΕΛ και τον Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του υπουργού είναι να αποσπάσει την θετική ψήφο της αντιπολίτευσης, ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από όλα τα κόμματα για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», στο οποίο έχει κατατεθεί η επίμαχη τροπολογία, εισάγεται προς συζήτηση το απόγευμα στην Ολομέλεια και ψηφίζεται την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης κατέθεσε τροπολογία η οποία προβλέπει ότι, σε περίπτωση που σημαντικά στελέχη κόμματος καταδικαστούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, να δίνεται η δυνατότητα στη Βουλή, κατόπιν ερωτήματος του προέδρου της Βουλής, να αποφασίζει με αυξημένη πλειοψηφία δηλαδή με πάνω από 180 βουλευτές, για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης του.

Σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης τότε να διακόπτεται οριστικά η χρηματοδότηση του ενώ αν υπάρξει αθωωτική απόφαση να επιστρέφονται αναδρομικά και άτοκα τα παρακρατηθέντα στον δικαιούχο.