Επαναλαμβάνοντας μια από τις πιο παράδοξες μετακινήσεις στελεχών των τελευταίων ετών, ο αμερικανικός κολοσσός της υψηλής τεχνολογίας Apple ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προσλαμβάνει την Αντζελα Αρεντς, η οποία μόλις εγκατέλειψε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της Burberry, της βρετανικής φίρμας ρουχισμού.

Η Apple ανακοίνωσε πως η Αντζελα Αρεντς θα καταλάβει θέση στην εκτελεστική επιτροπή της εταιρείας και θα αναλάβει έναν νέο ρόλο, ως αντιπρόεδρος που θα επιβλέπει τη στρατηγική των λιανικών πωλήσεων και τη λειτουργία των online καταστημάτων.

Η Αρεντς, που θα αναλάβει τα καθήκοντά της την προσεχή άνοιξη, είναι η δεύτερη σημαντική μεταγραφή που κάνει η Apple από τη βιομηχανία της μόδας. Είχε προηγηθεί το καλοκαίρι ο Πολ Ντενέβ, πρώην διευθύνων σύμβουλος στον γαλλικό οίκο Yves Saint-Laurent, o οποίος λογοδοτεί απευθείας στο αφεντικό της Apple, τον Τιμ Κουκ.

Η πρόσληψη της Αρεντς έρχεται να ακολουθήσει τις φήμες ότι η Apple ετοιμάζει ένα ρολόι που θα συνδέεται με Internet.

Σύμφωνα με το CNN, η πρόσληψη της Αρεντς από την Apple έχει στόχο την προώθηση των προϊόντων της εταιρείας στην τεράστια αγορά της Κίνας, όπου η Apple δεν τα έχει πάει τόσο καλά όσο θα ήθελε. Στην απόφαση του Τιμ Κουκ μέτρησε βέβαια, το γεγονός ότι επί των ημερών της Αρεντς, η Burberry αύξησε κατά πολύ τις πωλήσεις της στην Κίνα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόσφατο λανσάρισμα ενός φθηνότερου iPhone, του iPhone 5c, είναι κίνηση που στοχεύει κατ’εξοχήν στους κινέζους καταναλωτές.

Από την άλλη, τα καταστήματα λιανικής της Apple ήταν και συνεχίζουν να είναι κρίσιμα για την επιτυχία της εταιρείας, η οποία εδώ και χρόνια έχει εγκαταλείψει τις διεθνείς εκθέσεις και θεωρεί πως τα μαγαζιά της – ίδια σε όλον τον πλανήτη – είναι το καλύτερο και πιο προσοδοφόρο πεδίο επίδειξης των προϊόντων της. Πρόσφατα η Asymco, μια εταιρεία ερευνών, εκτίμησε ότι κάθε κατάστημα Apple έχει κατά μέσο όρο πωλήσεις 13 εκατ. δολαρίων.

Τη θέση της Αρεντς στα Burberry θα καταλάβει ο διευθυντής δημιουργικού Κρίστοφερ Μπέιλ, ανέφερε η βρετανική εταιρεία.