Συνεχίζει να ελπίζει ότι η εθνική Ελλάδας θα προκριθεί απευθείας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ο Φερνάντο Σάντος. Ο πορτογάλος προπονητής, ένα 24ωρο πριν από το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, με αντίπαλο το Λιχτενστάιν, είπε:

«Πρέπει να έχουμε πλήρη συγκέντρωση ώστε να πάρουμε τους βαθμούς. Μετά θα περιμένουμε. Εχουμε ακόμη ελπίδες ότι η Λιθουανία θα καταφέρει να πάρει ισοπαλία απέναντι στη Βοσνία. Θα υπάρξει η στιγμή για να τα πούμε όλα για την πορεία μας σε αυτό το γκρουπ. Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή. Ο στόχος μας είναι ανοιχτός, η πρόκριση είναι ανοιχτή, οι ελπίδες ζωντανές. Πάμε να παίξουμε πρώτα και όλα τα καλά θα έρθουν».

Σε άλλα σημεία των δηλώσεών του, ο Σάντος αποκάλυψε ότι θα προφυλάξει τον Παπασταθόπουλο: «Ο Σωκράτης θα είναι ρίσκο για να αρχίσει το ματς. Θα μείνει στον πάγκο. Το πλάνο μας είναι απλό. Πρέπει να μπούμε όπως μπήκαμε στο δεύτερο μέρος του αγώνα με το Λιχτενστάιν. Αν αυτό δεν συμβεί, ίσως να έχουμε προβλήματα. Αν έχουμε πίεση και ενεργητικότητα, τότε θα έχουμε πολλές ευκαιρίες για τη νίκη. Το πρωί της Δευτέρας έδειξα στους παίκτες ένα μέρος του πρώτο ματς ώστε να δουν τη διαφορά που είχε η εθνική στα δύο ημίχρονα».

Και ακόμη, υποστήριξε ο Φερνάντο Σάντος: «Για τα πλέι οφ και τα μπαράζ θα ασχοληθώ μόνο μετά το τέλος του αγώνα με το Λιχτενστάιν, όταν όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει. Πιστεύω στον Θεό, πιστεύω και στα θαύματα. Τώρα, αν είναι να γίνουν ή όχι αύριο, είναι άλλο κομμάτι. Εγώ θα συνεχίσω να τα πιστεύω, είτε γίνονται, είτε όχι. Πάντα πηγαίνω εκκλησία τις Κυριακές. Βρίσκομαι σε αυτή τη ζωή, αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα. Ζητάω προστασία και υγεία σε μένα, στην οικογένειά μου και στα κοντινά μου πρόσωπα. Σε αυτή την περίπτωση οικογένειά μου είναι η Ελλάδα, οπότε προσεύχομαι και για αυτήν».