Ο 42χρονος καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ληστής της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα το περασμένο καλοκαίρι.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατική δραστηριότητα και μετά την ανάλυση περιστατικών ένοπλων ληστειών σε τράπεζες τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, ταυτοποιήθηκε ότι είναι ο ένας από τους δύο δράστες της ένοπλης ληστείας στις 25 Ιουλίου 2013 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνίας, με λεία 108.359 ευρώ και 2.000 δολάρια Αυστραλίας.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από την ένοπλη αυτή ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, με την οποία έχει καταδικαστεί ερήμην σε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Ο Μαζιώτης είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λόγω της ολοκλήρωσης του 18μηνου προφυλάκισης του, και έπειτα εξαφανίστηκε.