Δεν άντεξε ο Παναγιώτης Γκιώνης, λυγίζοντας κόντρα στον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ. Εχασε με 4-2 στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ της Αυστρίας και περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο.

Ο Γκιώνης έκανε υπερπροσπάθεια, φανερά καταπονημένος από τα θρίλερ του Σαββάτου και της Παρασκευής (όταν πέτυχε τρεις συνεχόμενες νίκες φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά) δεν άντεξε μέχρι το τέλος κόντρα σε μια θρυλική μορφή του αθλήματος και από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου.

Τον οποίο μην ξεχνάμε τον είχε νικήσει (!) στη διαδικασία του ομαδικού όταν η Ελλάδα είχε αποκλείσει τη Λευκορωσία και φυσικά ο Σαμσόνοφ δεν το είχε ξεχάσει. Μπήκε πολύ δυνατά στον ημιτελικό, προηγήθηκε 2-0 σετ και αφού γλύτωσε την ισοφάριση (ο Γκιώνης προηγήθηκε στο 4ο σετ με 7-0 αλλά τελικά το έχασε με 11-8) και πέρασε μπροστά με 3-1 ήταν σχεδόν αδύνατον να χάσει και ας είχε κάνει ο Ελληνας πρωταθλητής δύο ανανατροπές τόσο με τον Αυστριακό όσο και με τον Ρώσο, στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης.

Ετσι ο Σαμσόνοφ επικράτησε με 4-2 (11-4, 11-9, 10-12, 11-8, 7-11, 11-8) και πέρασε στον τελικό. Ομως η προσπάθεια του αθλητή του Κώστα Βατσακλή θα μείνει στην ιστορία, καθώς αυτό το χάλκινο μετάλλιο είναι η κορυφαία στιγμή σε εθνικό επίπεδο στην καριέρα του Παναγιώτη Γκιώνη.

Γενικότερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σβέσατ πρόκειται για την πιο χρυσή σελίδα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όπου και ήρθαν τα πρώτα (με αμιγώς ελληνική σύνθεση) μετάλλια στην ιστορία του αθλήματος. Το ασημένιο στο ομαδικό και το χάλκινο του Γκιώνη, καθώς στα προηγούμενα 11 μετάλλια του Καλλίνικου Κρεάνγκα και το ένα του Ντανιέλ Τσιόκα οι πρωταθλητές μας είχαν παρτενέρ (άντρα ή γυναίκα) από άλλη χώρα.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή και τον συναθλητή του Τάσο Ρηνιώτη (που είχε μείνει και για βοήθεια στις προπονήσεις) επιστρέφουν στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας (13.35).