Tρία μόνο επενδυτικά σχήματα, η Πανγαία (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας), η Eurobank Properties και το επενδυτικό

DOLPHIN CAPITAL REIT LTD (συμφερόντων του επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη) κατέθεσαν τελικά δεσμευτικές προσφορές στον διαγωνισμό για την πώληση και επαναμίσθωση (sale and lease-back) των 28 κτιρίων υπουργείων, εφοριών και αστυνομικών τμημάτων.

Τα ακίνητα είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, των 14 κτιρίων το καθένα, και κάποιες από τις τρεις εταιρίες υπέβαλλαν για το ένα πακέτο και κάποιες για το άλλο.

Πάντως από την τελική λίστα των ενδιαφερομένων απουσιάζουν τα ξένα ονόματα που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον στον διαγωνισμό όπως η βρετανική London & Regional Properties, η Intercontinental International REIC (του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Χαλκιά), η Ellington Credit Opportunities LTD, καθώς και αμερικανικοί επενδυτικοί όμιλοι.

Από την πλευρά του το Δημόσιο θα δεσμευτεί πως για τα επόμενα 20 – 25 χρόνια θα πληρώνει ενοίκιο, ύψους περί τα 30 εκατ. ευρώ, για τα κτίρια στους επενδυτές που θα τα αγοράσουν.

Στα 28 ακίνητα περιλαμβάνονται κτίρια σε κεντρικά σημεία της Αττικής σαν αυτά που στεγάζουν υπουργεία και φορείς, όπως των υπ. Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας, και Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης κ.ά.

Συγκαταλέγονται επίσης κτίρια που στεγάζουν το Τμήμα Αλλοδαπών Αττικής, το Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, τις εφορίες Β’ ΔΟΥ Κορίνθου, της ΔΟΥ Σταυρούπολης, της ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης, της ΔΟΥ Παλλήνης, της ΔΟΥ Γλυφάδας κ.ά