Την άρση της ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διεύθυνσης αυτής, αποφάσισε την Πέμπτη να ζητήσει από την Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η συζήτηση για την άρση της ασυλίας των τριών θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την προσεχή Τετάρτη. Τη σχετική απόφαση έλαβε την Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Επίσης η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εισηγηθεί και την άρση της ασυλίας των Παναγιώταρου, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου για άλλα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται για πράξεις τους στο παρελθόν.

Από τους έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προσήλθαν να απολογηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας μόνον οι Γιώργος Γερμενής και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Ο Γερμενής μάλιστα εξέπληξε τους παρισταμένους βουλευτές λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο παππούς του έστελνε την δεκαετία του ’60 τη μητέρα του να φέρει τον «Ριζοσπάστη» και τον έκρυβαν στο σπίτι. Αν και την ταραγμένη εκείνη δεκαετία ο «Ριζοσπάστης» δεν κυκλοφορούσε παρά μόνο παράνομα από χέρι σε χέρι, καθώς το ΚΚΕ ήταν εκτός νόμου, κάτι που θύμισε στον Γερμενή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής…

Ο Γερμενής ζήτησε την άρση της ασυλίας του και φέρεται να είπε ότι «η δίωξή του είναι πολιτική». «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ερχόταν η εποχή που θα με κατηγορούσαν για ανατροπή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία, εγώ που έχω την ελληνική σημαία στο σπίτι μου. Δεν έχω ούτε τανκς, ούτε τίποτα», φέρεται επίσης να είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής που είναι γνωστός και ως «Καιάδας».

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του, προσκόμισε την άδεια ραδιοερασιτέχνη που έχει νομίμως (διώκεται για παράνομο ραδιοσταθμό) καθώς τις εξετάσεις που είχε δώσει στο υπουργείο Μεταφορών.