Μπροστά στο φόβο να επαναληφθούν τα περσινά επεισόδια, η ΚΑΕ Ηλυσιακός αποφάσισε να μην εκδώσει εισιτήρια για τον αυριανό προημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός επιστρέφοντας από τον θρίαμβο στο Λονδίνο με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας πήγε στα Ιλίσια για ένα εξ΄ αναβολής ματς ρουτίνας και το γήπεδο έγινε ροντέο.

Η παρουσία πολλών φίλων των Πειραιωτών σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κοντά βρίσκεται ένας από τους πιο ισχυρούς συνδέσμους του Παναθηναϊκού (του Ζωγράφου) έφερε πολύ αστυνομία και κάποιες συγκρούσεις αλλά και ρίψη χημικών έξω (και μέσα) στο γήπεδο.

Στην πρώτη του παρουσία στην Ελλάδα εφέτος, οι Πρωταθλητές κόσμου, πάνε και πάλι στα Ιλίσια αυτή τη φορά για το κύπελλο και η διοίκηση των γηπεδούχων δεν θέλει να ρισκάρει το παραμικρό γι΄ αυτό και αποφάσισε να μην τυπώσει εισιτήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«H KAE HΛΥΣΙΑΚΟΣ με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε να μην εκδώσει εισιτήρια για την αναμέτρηση της Πέμπτης (9/10, 7 μμ) με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος.

Λόγοι ασφαλείας, μας οδηγούν σε αυτή την απόφαση, η οποία θα στοιχίσει στην ομάδα μας από κάθε άποψη, ιδιαιτέρως οικονομικά, σε μία τόσο δύσκολη εποχή.

Ο στόχος μας ωστόσο, οι φίλαθλοι που έρχονται στο γήπεδο μας σε κάθε ματς, να είναι ασφαλείς στο μέτρο του δυνατού, είναι αδιαπραγμάτευτος έναντι οποιουδήποτε κόστους.

Δικαίωμα εισόδου στο συγκεκριμένο ματς, θα έχουν ΜΟΝΟ οι κάτοχοι ΚΑΡΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν μαζί και την αστυνομική τους ταυτότητα και φυσικά οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ»

Στο μεταξύ με αφορμή το επερχόμενο ντέρμπι της πρεμιέρας της basketleague Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού τη Δευτέρα στο ΣΕΦ, τα μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν σαν να ήταν γεμάτο το γήπεδο !

Παρά το γεγονός ότι οι Πειραιώτες είναι τιμωρημένοι και το παιχνίδι θα γίνει χωρίς θεατές, στην ευρεία σύσκεψη, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τονίστηκε ότι θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες και θα ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται, σαν να γινόταν ο αγώνας παρουσία φιλάθλων. Το ΣΕΦ, την ημέρα του αγώνα, θα είναι ουσιαστικά σφραγισμένο !

Θα παραδοθεί στην επιτήρηση της Αστυνομίας, στις 10 μ.μ. της Κυριακής. Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από νωρίς τη Δευτέρα, ενώ πριν τον αγώνα εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας θα επιθεωρήσουν όλους τους χώρους. Ανάλογος έλεγχος στο Σ.Ε.Φ. θα γίνει και την παραμονή της αναμέτρησης. Μάλιστα την ημέρα του αγώνα, για τη διευκόλυνση του αστυνομικού ελέγχου, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν θα έχει καμία άλλη αγωνιστική δραστηριότητα.

– Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέλθει και θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στο χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει μόνο αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμείνει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.

– Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι θύρες εισόδου των φιλάθλων, καθώς και τα μεταλλικά πλέγματα που τις περιβάλλουν.

– Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο και κλούβες στα άνω διαζώματα του Σ.Ε.Φ.

– Δικαίωμα εισόδου στο Στάδιο την ημέρα του αγώνα, θα έχουν τα πρόσωπα που προβλέπονται από τον κανονισμό πρωταθλήματος και τον ειδικό πειθαρχικό κανονισμό πρωταθλήματος της Διοργανώτριας Αρχής (50 άτομα από κάθε ΚΑΕ, συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών, ιατρών, φυσικοθεραπευτών κ.λ.π., τα στοιχεία των οποίων θα αναγράφονται σε ειδική κατάσταση με ευθύνη των ομάδων), μέλη Δ.Σ. Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και Ε.Ο.Κ. όσοι εμπλέκονται καθ’οιονδήποτε τρόπο στην τέλεση του αγώνα (προσωπικό γηπέδου, κριτές, γιατρός, παρατηρητής διαιτησίας, ΔΕΑΒ, στατιστική υπηρεσία, εκκαθαριστής και δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την αναμέτρηση.