Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από την Παρασκευή το πρωί, ο απόστρατος αξιωματικός που συνομιλούσε με τον Γιώργο Ρουπακιά λίγο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τη μοιραία νύχτα στο Κερατσίνι.

Ο «απόστρατος», όπως αναφέρεται από τον Ρουπακιά στις απομαγνητοφωνήσεις που έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική, προκύπτει από την άρση απορρήτου ότι τις ώρες πριν από τη δολοφονία βρισκόταν στην περιοχή, είχε τηλεφωνήσει στον Ρουπακιά στις 23.31, ενώ από τις 23.34 δέχεται διαδοχικές κλήσεις από τον Ρουπακιά, καθώς και τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.

Επίσης, ένα ακόμη άτομο παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και συνελήφθη, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Εις βάρους του εκκρεμούσε σχετικό ένταλμα.

Την Παρασκευή απολογούνται στην ανακριτή η σύζυγός και η πεθερά του 45χρονου Ρουπακιά που έχει ομολογήσει την ενοχή του στη δολοφονία του Φύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες θεωρούνται μάρτυρες-κλειδιά στην υπόθεση. Ο Ρουπακιάς έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Στο μεταξύ, το δρόμο προς την Βουλή έχουν πάρει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αιτήματα της εισαγγελίας του Άρειου Πάγου για την άρση της ασυλίας των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Θα αφορούν αδικήματα που δεν διώκονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου και είναι από πλημμελήματα έως και κακουργήματα.