Τη διάθεση, μακροπρόθεσμα, 100 εκατ. ευρώ με σκοπό τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Παρασκευή το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο αυτό το Ιδρυμα θα διοργανώσει στις αρχές του 2014 στη Νέα Υόρκη συνέδριο με σκοπό τη διερεύνηση καινοτόμων πρωτοβουλιών που μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη, καθώς και την εξέταση προγραμμάτων που προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης.

Στόχος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι στο συνέδριο να συμμετέχουν οικονομόλογοι, φορείς διαμόρφωσης πολιτικής, ιδρύματα, ΜΚΟ, κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες.

Οι αξιόλογες προτάσεις που θα διατυπωθούν στο συνέδριο θα εφαρμοστούν άμεσα.

Το Ιδρυμα έχει ήδη διαθέσει 72,1 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση ποικίλων μη κερδοσκοπικών οργανισμών σε όλη τη χώρα.

«Η κατάσταση είναι δυσχερής. Όπως έχουν επισημάνει επανειλημμένως οι οικονομολόγοι της αγοράς εργασίας, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα, η ανεργία σε νεαρή ηλικία συνεχίζει να επηρεάζει τους ανθρώπους καθ’ όλη, σχεδόν, τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος. και πρόσθεσε «πρέπει να συμβάλουμε στην επανεκκίνηση των νέων και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες τώρα, πριν χαθεί μία ή και περισσότερες γενιές».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.