Νέα πολιτική θύελλα ξέσπασε στην Ιταλία μετά από την αποκάλυψη τηλεφωνικής επικοινωνίας του Μπερλουσκόνι με βουλευτή του, στην οποία φέρεται να κατηγορεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ότι με την ανάμειξή του οδήγησε στην οριστική δικαστική καταδίκη του.

Στη διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής στο ιδιωτικό κανάλι La 7 μεταδόθηκε τηλεφωνική συνομιλία στην οποία ακούγεται ο πρώην πρωθυπουργός να λέει πως διαθέτει πληροφορίες ότι ο πρόεδρος Ναπολιτάνο άσκησε την επιρροή που απορρέει από τη θέση του, προς το ανώτατο εφετείο της Ιταλίας σε μια υπόθεση που αφορά τη μιντιακή αυτοκρατορία του Μπερλουσκόνι.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας φέρεται να λέει ότι είχε ακούσει πως ο Ναπολιτάνο επικοινώνησε με το δικαστήριο για να μάθει την ετυμηγορία πριν καν αυτή ανακοινωθεί και συμπληρώνει ότι ο ιταλός πρόεδρος τηλεφώνησε εκ νέου στο δικαστήριο το οποίο τελικά κατέληξε να βγάλει μια πιο αρνητική ετυμηγορία για τον Μπερλουσκόνι.

Έντονη ήταν η αντίδραση του 88χρονου ιταλού προέδρου, ο οποίος εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση τονίζοντας ότι αυτά που είπε ο Μπερλουσκόνι ήταν «απλά άλλο ένα παραλήρημα, μια χυδαία και συκοφαντική εφεύρεση κατά του επικεφαλής του κράτους».

Οι σχέσεις των δυο αντρών είναι πλέον σε οριακό σημείο δεδομένης της θέσης του προέδρου Ναπολιτάνο να μην δώσει χάρη στον Μπερλουσκόνι ή να παρέμβει με κάποιο άλλο τρόπο για να βοηθήσει τον πρώην πρωθυπουργό που καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή τον περασμένο μήνα.