Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή σε αρκετές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας.

Στην Πάτρα, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια αλλά και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων.

Ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και κυρίως υπόγεια προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη γέφυρα του Αχελώου, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση έκανε αδύνατη τη διέλευσή της.

Στη Λαμία, τα προβλήματα είχαν διαφορετική μορφή καθώς δεν έβρεξε αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων κόπηκαν δέντρα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Στην Αρκαδία

Ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ προκάλεσε η κακοκαιρία και έριξε στο σκοτάδι τη μισή Αρκαδία τα ξημερώματα.

Κεραυνός που έπεσε στις 4.15 το πρωί προκάλεσε ζημιά σε γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος 150 KW με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή ρεύματος σε όλη την Τρίπολη, σε όλο το οροπέδιο της Μαντινείας και στην Κυνουρία.

Συνεργεία της ΔΕΗ κινήθηκαν γρήγορα και μία ώρα αργότερα αποκατέστησαν τη βλάβη.

Στην Καβάλα

Τις «πληγές» της από τη χθεσινή νεροποντή μετράει η Καβάλα. Με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν μια μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο να αποκατασταθούν οι ζημιές, αλλά και να καθαριστούν οι δρόμοι.

Ξεριζωμένα δέντρα και σκεπές κατοικιών, φερτά υλικά σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, νεκρά ζώα που «κατέβασαν» οι χείμαρροι νερού, πεσμένοι τοίχοι, κατεστραμμένα σπίτια και σπασμένα κλαδιά συνθέτουν την εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι της Καβάλας, σήμερα το πρωί.

Η κακοκαιρία προκάλεσε μικρές ζημιές και στην πόλη της Ξάνθης, όπου σημειώθηκε κι εκτεταμένη διακοπή ρεύματος.