Ατελείωτος μοιάζει να είναι ο κατάλογος των αστυνομικών που είχαν διατεθεί ως φρουροί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Το απόγευμα της Τρίτης συνελήφθη ο αστυνομικός που είχε διατεθεί ως φρουρός στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή.

Σε βάρος του 55χρονου ανθυπαστυνόμου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πλαστογραφία πιστοποιητικών, παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων, καθώς και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Ειδικότερα, σε έρευνες στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 πτυσσόμενοι μεταλλικοί ράβδοι και σιδερογροθιά,

δερμάτινη θήκη με 2 μεταλλικούς γεμιστήρες πιστολιού, σπρέι εκτόξευσης πιπεριού και μαχαίρι με μήκος λάμας 6,5 εκατοστών, 2 λαστιχένιες αστυνομικές ράβδοι, αεροβόλο τυφέκιο και αεροβόλο πιστόλι, 145 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, 42 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, φορητός ασύρματος, και αφίσες της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του βρέθηκαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, για το ένα από αυτά προκύπτει οριστική διαγραφή (καταστροφή), ενώ για το δεύτερο προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί λόγω δήλωσης ακινησίας.

Επίσης, για το συγκεκριμένο όχημα δεν προκύπτουν νόμιμα παραστατικά στοιχεία αγοράς και κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκε εγκατεστημένο σύστημα ηχητικών σημάτων- σειρήνα, που προσομοιάζουν με τα ηχητικά σήματα των αστυνομικών οχημάτων περιπολίας. Και τα δυο οχήματα κατασχέθηκαν ως προϊόντα λαθρεμπορίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.