Δεκάδες κλήσεις και εκατοντάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών με πρόσωπα που περιλαμβάνονται ήδη στη λίστα των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, περιλαμβάνει η αναφορά του διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Αλκιβιάδη Τζοΐτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κεφάλαιο της αναφοράς σχετικά με τις αλλεπάλληλες κλήσεις –εξερχόμενες και εισερχόμενες –που έχει καταγράψει ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο σταθερό τηλέφωνο του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη, λίγες μόλις ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Οι ύποπτες συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα από την έκδοση βουλευμάτων του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, αποκρυπτογραφούνται μέσα στις 138 σελίδες που αριθμεί η αναφορά του υποστράτηγου Τζοΐτη και αποτελούν μέρος της ποινικής δικογραφίας με βάση την οποία απολογούνται από σήμερα βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής στους ειδικούς ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Παπακώστα.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην έκθεση, το σταθερό τηλέφωνο του Γ. Πατέλη, το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, το διάστημα από 10.13 έως 12.37 χτυπά συνεχώς. Συγκεκριμένα, δέχεται αλλεπάλληλες κλήσεις από δύο διαφορετικές σταθερές συνδέσεις, στις οποίες εμφανίζεται ως συνδρομητής ο κατηγορούμενος ως διευθυντικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος.

Οι τηλεφωνικές αυτές επικοινωνίες συνδυάζονται από τις Αρχές με προηγούμενες κλήσεις που είχε δεχθεί και πάλι στο σταθερό του τηλέφωνο ο Γιώργος Πατέλης, από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής –επίσης κατηγορούμενο για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης –Γιάννη Λαγό.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ. Επίσης, ο Γ. Πατέλης με τη σειρά του φαίνεται ότι επικοινωνεί με δική του πρωτοβουλία τηλεφωνώντας σε ένα κινητό, που αντιστοιχεί σε συνδρομητή με τα στοιχεία Θεοφάνης Σβίγγος. Ωστόσο, το κινητό αυτό τηλέφωνο στην πραγματικότητα ανήκει στη σύζυγο του Γιώργου Ρουπακιά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, όπως επισημαίνεται και στην έκθεση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ότι λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε για τη διενέργεια της έρευνας, δεν απομαγνητοφωνήθηκε το σύνολο των συνομιλιών που περιέχονται στα CD, αλλά μόνο εκείνες που εκτιμήθηκε από τις Αρχές ότι σχετίζονται άμεσα με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της αρμόδιας υπηρεσίας, δεν αποκλείεται μέσα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, αλλά και τη χρονική διεύρυνση της άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των πρωταγωνιστών, να προκύψουν νέα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης.

Στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών βρέθηκαν και οι τηλεφωνικοί αριθμοί που επικαλείται στην ανώνυμη επιστολή του το φερόμενο ως πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε αυτή την περίπτωση διασταύρωσε αν τα τηλέφωνα που επικαλείται ο ανώνυμος συντάκτης της επιστολής αντιστοιχούν σε πραγματικά πρόσωπα καθώς και αν αυτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή. Πράγματι, όπως διαπιστώθηκε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των επίμαχων συνδέσεων, πρόκειται για πρόσωπα τα οποία στην πλειοψηφία τους περιλαμβάνονται στη λίστα των κατηγορουμένων.

Ολα τα τηλέφωνα που σάρωσε και κατέγραψε ο κοριός είναι χαρτογραφημένα σε 29 επεξηγηματικά σχεδιαγράμματα τηλεφωνικών συνδέσεων, από τα οποία προκύπτει με σαφήνεια ποιος και πότε επικοινώνησε και με ποιον από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ. Το σημείο μηδέν, με βάση την «αναφορά Τζοΐτη», είναι η ενεργοποίηση του κοριού αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Από την επόμενη κιόλας ημέρα αρχίζουν οι καταγραφές συνομιλιών βουλευτών, στελεχών και απλών μελών της Χρυσής Αυγής, με στόχο να διαπιστωθεί αν οι επίμαχες επικοινωνίες μαρτυρούν και αξιόποινη δράση. Για τον λόγο αυτό η έκθεση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παραδόθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη την περασμένη Παρασκευή. Και λίγες ώρες μετά, αφού ο ανώτατος εισαγγελέας αποτίμησε το περιεχόμενο των επίμαχων συνομιλιών, άρχισε το ξήλωμα με την εντολή σύλληψης 31 κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.