Mεγαλώνει ο νέος Παναθηναϊκός, ψηλώνει (ανέβηκε στην 3η θέση), μαθαίνει να νικάει (2-1), να ξεπερνά τις δυσκολίες, να σκοράρει! Ο Μάρκους Μπεργκ και ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, οι δύο σέντερ φορ των Πρασίνων, πέτυχαν δύο από τις τρεις γκολάρες που μπήκαν χθες στο γήπεδο της Λεωφόρου, με τον Ντε Μπλάσις του Αστέρα Τρίπολης να βάζει και αυτός τη σφραγίδα του με μακρινό φαλτσαριστό σουτ. Πόσο καλό είναι το κλίμα στον ΠΑΟ φαίνεται από τις δηλώσεις του Αργεντινού Φιγκερόα, που αποθέωσε τον συμπαίκτη του Μπεργκ, λέγοντας «το μεγάλο γκολ ήταν το δικό του, έτσι που γύρισε το σώμα του», ενώ έστειλε και το μήνυμα για τη συνέχεια: «Μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα»!

Μάλιστα, ο Γιάννης Αλαφούζος κατέβηκε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα για να μοιράσει συγχαρητήρια σε τεχνικό επιτελείο και παίκτες.

Ο αργεντινός επιθετικός Λουτσιάνο Φιγκερόα ήταν η χρυσή αλλαγή του Γιάννη Αναστασίου. Ο 32χρονος επιθετικός κατάφερε να πετύχει το γκολ της νίκης στο 76′ με πλασέ μέσα από την περιοχή από σέντρα του Λαγού, μόλις στη δεύτερη επαφή που είχε με την μπάλα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο! Στο σημείο εκείνο ο επιθετικός Μπαράλες είχε τραυματιστεί και ήταν εκτός τερέν, με τον Τσιώλη να τον αντικαθιστά μετά τη σέντρα. Ο σουηδός επιθετικός Μάρκους Μπεργκ πέτυχε το τρίτο φετινό του γκολ, ανοίγοντας το σκορ στο 59′ με εκπληκτική προσπάθεια ανάμεσα στους Γκόιαν και Κοντοέ. Εκανε κοντρόλ, γύρισε το σώμα του και κεραυνοβόλησε τον Ερνάντεζ. Ο Ντε Μπλάσις με τη σέντρα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 60′ με φαλτσαριστό μακρινό σουτ με το δεξί από την αριστερή πλευρά!

«Εχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο αυτό. Το μαχητικό πνεύμα ήταν απίστευτο, έπειτα μάλιστα από μια δύσκολη εβδομάδα. Μπράβο στα παιδιά και στον κόσμο που κράτησαν καλή συμπεριφορά», τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος βλέπει την ομάδα του να έχει ανεβάσει ρυθμούς ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης, εντόπισε πρόβλημα στον κεντρικό άξονα της ομάδας του: «Ηταν πολύ δύσκολα τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός πίεζε πολύ. Ισορροπήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Βάλαμε γρήγορα το γκολ έπειτα από αυτό του Παναθηναϊκού και πιστεύω ότι η αδράνεια στον κεντρικό άξονα, εκεί όπου βρέθηκαν οι δύο φορ του Παναθηναϊκού, έκρινε το ματς».

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κλειδώσει τον Αστέρα Τρίπολης, πίεσε ψηλά, έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των αντιπάλων με την ταχύτητα και τις εμπνεύσεις των Πράνιτς, Κλωναρίδη, Ντίνα. Η αλλαγή του Τσιώλη στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εντό, συμμάζεψε λίγο τα πράγματα στον χώρο του κέντρου, έβγαλε μία-δύο καλές κάθετες πάσες, ο Αστέρας όμως ήταν ακίνδυνος.

n Μηνύματα σωστής συμπεριφοράς έστειλαν οι Κοτσόλης και Φιγκερόα στον κόσμο πριν από τη σέντρα.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Παππά (Αθηνών). Κίτρινες: Μπαράλες, Τσαμπούρης, Εντό, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Σίλντενφελντ, Ναβάρο, Πιπίνης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (80′ Μέντες), Κλωναρίδης (74′ Φιγκερόα), Μπεργκ (90′ Μπαϊράμι).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Πιπίνης, Ουσέρο, Μπαράλες (78′ Ντελγκάδο), Γκρατσίνι (54′ Εντό), Τσαμπούρης, Ζησόπουλος (80′ Καράσκο), Ναβάρο, Γκόιαν, Ντε Μπλάσις, Κοντοές.