Για δικαίωση κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία των αστυνομικών αρχών αναφέρουν ότι άγνωστοι έκαναν τα επεισόδια, έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου. Μάλιστα, καταδικάζει κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται. Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών των αρμοδίων αστυνομικών αρχών άγνωστοι είναι οι υπαίτιοι για τα συμβάντα που έλαβαν χώρα πολλή ώρα μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟ-ΟΦΗ και εκτός του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης». Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιβεβαιώνεται συνεπώς η θέση του Παναθηναϊκού, που με ανακοίνωσή του το ίδιο βράδυ είχε τονίσει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα συμβάντα αυτά.

Μετά ταύτα καλούμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να διαφυλάξει την ομάδα μας και το γήπεδο από ενδεχόμενες προβοκάτσιες που στόχο έχουν την τιμωρία του γηπέδου και του Συλλόγου.

Αυτονοήτως, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως αναφέρεται και στη μήνυση του Προέδρου μας κατά των υπευθύνων της NOVA, καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου και εάν αυτή προέρχεται».

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Αναστασίου απέκλεισε τον Αμπέιντ από την αποστολή για τον Εργοτέλη όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά για πειθαρχικούς, αφού άργησε να πάει στην προπόνηση. Συγκεκριμένα, έφτασε λίγο πριν αρχίσει η προπόνηση και μολονότι πήρε κανονικά μέρος στο πρόγραμμα, του ανακοινώθηκε μετά ο αποκλεισμός, που θα είναι και η μοναδική ποινή του.