Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά, Τρίτη και Τετάρτη, η ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονταν συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές, ενώ νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Εφορίες ΠΟΕ-ΔΟΥ, οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ.

Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία, χθες και σήμερα, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ σήμερα και αύριο λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Mε προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν επίσης, σήμερα και αύριο, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, είχε προκηρύξει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Η ΓΣΕΕ διευκρίνισε ότι στην Εκτελεστική της Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα, «δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση σήμερα Τρίτη» και τονίζεται ότι ΓΣΕΕ αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Εξάλλου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.