Συνολικά 31 άτομα με σοβαρά τραύματα διακομίστηκαν χθες στο Τζάνειου Νοσοκομείο, μετά την πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τους γιατρούς, όλοι τους έχουν τραυματιστεί από τη βία των αστυνομικών δυνάμεων.

Μάλιστα, μία απευθείας βολή κροτίδας κρότου – λάμψης, προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό στο μάτι ενός διαδηλωτή, ενώ πολλοί ακόμη φέρουν τραύματα στο κεφάλι από συμπλοκή με την αστυνομία, σύμφωνα πάντα με πενταμελή επιτροπή γιατρών του νοσοκομείου. Οι τραυματίες ανέφεραν χτυπήματα από γκλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από τις ομάδες Δέλτα και Δίας.

Ο ένας από τους τραυματίες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού οφθαλμού από κροτίδα κρότου λάμψης, αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από το ένα μάτι.

«Κάνουμε έκκληση να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα», αναφέρουν οι γιατροί.