Στο κομβικό σημείο της απόσυρσης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που προωθούσε, το οποίο, όπως είπε, δεν θα απέτρεπε μεν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αλλά θα έστελνε δύο ισχυρά μηνύματα προς τη Χρυσή Αυγή, στάθηκε την Πέμπτη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 έκανε λόγο για «κύκλους της ΝΔ που «χαμογελάνε» στην Χρυσή Αυγή».

«Θα τα υπερφίαλο αν έλεγα ότι δικαιώθηκα. δεν δικαιωθήκαμε σε τίποτα» είπε ο Αντώνης Ρουπακιώτης ο οποίος την περασμένη άνοιξη είχε προωθήσει νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων – στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ελέγχου της ΧΑ – προσπάθεια όμως που συνάντησε την αντίρρηση του επιτελείου του Πρωθυπουργού.

«Στην ψήφιση του νομοσχεδίου παρενέβησαν δυνάμεις και δεν σημαίνει ότι αν ψηφιζόταν, δεν θα γινόταν το έγκλημα χθες. Αν ψηφιζόταν, θα ψηφιζόταν από την συντριπτική πλειονότητα των κομμάτων της Βουλής. Θα στηριζόταν από φορείς έξω από τη Βουλή και θα έστελνε μήνυμα προς δύο κατευθύνσεις: πρώτον, προς την ίδια τη Χρυσή Αυγή, ότι είναι απομονωμένη από τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου. Δεύτερον, προς την κοινωνία ότι η Χ.Α. είναι ένα κόμμα στο ιδεολογικό τοπίο του οποίου δρουν ατομικά ή ομαδικά μαχαιροβγάλτες, δολοφόνοι» τόνισε ο Αντ. Ρουπακιώτης.

Και συνέχισε: «Δυστυχώς, ενώ ξεκινήσαμε καλά, κύκλοι της ΝΔ παρενέβησαν και τράβηξαν το χαλί από τον υπουργό, ώστε να μην προωθηθεί στη Βουλή (το νομοσχέδιο). Αφού συνεργαστήκαμε και με τον υφυπουργό από το χώρο της ΝΔ, τον κ. Καραγκούνη, καταρτίσαμε ένα ισορροπημένο νομοσχέδιο. Αφού ήταν όλα καλά, προβλήθηκαν κάποια άρθρα, όχι από μένα. Είναι προφανές ότι ανησύχησαν κάποιοι ένστολοι ή μη, που είναι το πλήρωμα της ΝΔ».

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης επιτέθηκε εμμέσως πλην σαφώς στον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο οποίος την Τετάρτη – λίγες μόλις ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά – μίλησε για «τάγματα εφόδου και από τις δύο πλευρές υιοθετώντας σταθερά την περιβόητη «θεωρία των δύο άκρων».

«Η αντίδραση υπήρξε από κύκλους της ΝΔ, που «χαμογελάνε» στη Χρυσή Αυγή» εξήγησε ο Αντ. Ρουπακιώτης. «Είναι αυτοί που προβάλλουν αστόχαστα την αντίληψη των δύο άκρων. Στο ένα βάζουν την Χρυσή Αυγή και στο άλλο την αξιωματική αντιπολίτευση. Ενώ το αίμα του αδικοχαμένου είναι ακόμα ζεστό, δεν μπορείς να βγαίνεις και να μιλάς για τα δύο άκρα. Αυτό είναι βολή κατά της Δημοκρατίας, διαχωρίζεις την ελληνική κοινωνία, κάνεις τομή στην πολιτική ζωή.

Η διαχωριστική αντίληψη ότι από τη μία είναι η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ένα άλλο κόμμα, που σήμερα συμβαίνει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ό,τι χειρότερο για να υπηρετήσεις τη δημοκρατία» τόνισε ο διακεκριμένος νομικός.

Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε: «Σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν είναι επιτρεπτή η αποβολή της Χρυσής Αυγής., με την έννοια να τεθεί εκτός νόμου».