Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων έγραψε: «Ριζοσπάστης ράπερ μαχαιρώθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα». Το AFP κάνει αναφορά στην αντιφασιστική του δράση και επικαλείται την ανακοίνωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στην εκτενή ανταπόκριση από την Αθήνα, γίνεται ιδιαίτερη μνεία ότι το Κερατσίνι γειτονεύει με το Πέραμα όπου την περασμένη εβδομάδα οκτώ κομμουνιστές τραυματίστηκαν από επιθέσεις χρυσαυγιτών.

Το AFP αναφέρεται επίσης στο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

«Ένας «νεοναζί» έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα», αναφέρει το κρατικό βρετανικό δίκτυο BBC.

«Η Χρυσή Αυγή έχει κατηγορηθεί συχνά για βία κατά μελών αριστερών οργανώσεων και μεταναστών. Ωστόσο, το συγκεκριμένο κόμμα έχει 18 βουλευτές. Η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί από την περίοδο που ξέσπασε η οικονομική κρίση», καταλήγει το BBC.

Στην έρευνα της ελληνικής αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, δίνοντας έμφαση στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση, για απαγόρευση της συγκεκριμένης οργάνωσης.

«Αριστερός μουσικός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην Αθήνα, από φερόμενο ως μέλος του νέοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται στο ρεπορτάζ του δικτύου.

Η εφημερίδα Guardian σημειώνει ότι «η δολοφονία του αριστερού ‘χιπ χοπ’ καλλιτέχνη και ακτιβιστή του αντιφασισμού, ο οποίος μαχαιρώθηκε τη νύκτα της Τρίτης, επισκιάζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται την Τετάρτη στην Αθήνα».

«Ράπερ ακτιβιστής δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα» αναφέρεται στο τίτλο του ρεπορτάζ της γαλλικής Libération, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει συχνά κατηγορηθεί για επιθέσεις, ενώ και οι εκπρόσωποί του στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουν επίσης πολλάκις προχωρήσει σε πράξεις βίας.