Στα χαρακώματα βρίσκει την ηγεσία της κατόχου του Τσάμπιονς Λιγκ, Μπάγερν η νέα προσπάθεια να διατηρήσει τα κεκτημένα στην κορυφαία διοργάνωση.

Ούλι Χένες εναντίον Ματίας Ζάμερ με αφορμή τη σκληρή κριτική που άσκησε ο τελευταίος στους παίκτες της βαυαρικής ομάδας μετά τη νίκη με 2-0 επί του Αννοβέρου. Ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν κατηγόρησε τους παίκτες πως παίζουν κοιμισμένο ποδόσφαιρο, χωρίς συναίσθημα και αποδίδουν το μίνιμουμ των δυνατοτήτων τους.

«Αντιλαμβάνομαι πως ο Ματίας θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά, αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να δημιουργούμε εστίες αυτή τη στιγμή. Είναι βέβαιο πως θα το συζητήσουμε το θέμα, γιατί δίνει λάθος εντύπωση για την Μπάγερν», δήλωσε ο πρόεδρός της Ούλι Χένες στην «Μπιλντ».

Ο Χένες απείλησε έμμεσα τον Ζάμερ λέγοντας πως «ο Ματίας πρέπει να προσέχει να μην υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Αν κάνεις τέτοια πράγματα κάθε εβδομάδα, θα κάψεις τα δάκτυλά σου. Ο εχθρός είναι έξω από τα τείχη, όχι μέσα σε αυτά. Οι παίκτες είναι άνθρωποι. Αν θέλαμε ρομπότ στον αγωνιστικό χώρο, τότε δεν θα χρειαζόταν να πηγαίνουμε στα στάδια».

Στο πλευρό του Ζάμερ τάχθηκε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ και εναντίον του ο Λόταρ Ματέους: «Οι παίκτες χρειάζονται εμπιστοσύνη, όχι κριτική».

Η Μπάγερν υποδέχεται απόψε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο ο Πεπ Γκουαρντιόλα που επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από έναν χρόνο μετά την αποχή του από την ενεργό δράση, ασχολείται με τον Ζάμερ και όχι με το ματς: «Ο Ματίας είναι συναισθηματικός, όπως κι εγώ. Είναι θέμα κουλτούρας εδώ στη Γερμανία να λένε οι άνθρωποι του συλλόγου τη γνώμη τους. Θα είχαμε πρόβλημα αν αυτό συνέβαινε στην Ισπανία».

Στο καμίνι Τουρκ Τέλεκομ Αρένα της Γαλατασάραϊ η Ρεάλ Μαδρίτης θα παρατάξει τους δύο πιο ακριβούς παίκτες του κόσμου, Γκάρεθ Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και τον μοναδικό προπονητή που θα έχει κοουτσάρει έξι ομάδες στη διοργάνωση: τον Κάρλο Αντσελότι.

Στις προηγούμενες πέντε (Πάρμα, Γιουβέντους, Μίλαν, Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν) το ντεμπούτο του ήταν νικηφόρο.

Αντίθετα με τον Αντσελότι, το βάπτισμα του πυρός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα πάρει ο προπονητής της Μάντσεστερ Γ. Ντέιβιντ Μόιες στο αποψινό παιχνίδι εναντίον της Λεβερκούζεν. Η μοναδική του εμπειρία από τη διοργάνωση ήταν δύο προκριματικοί αγώνες το 2005 με την Εβερτον, στους οποίους ηττήθηκε.

Ο Σκωτσέζος φοβούμενος πιθανή αποτυχία επικαλέστηκε τις δηλώσεις του διάσημου προκατόχου του Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος έκρινε πως η κλήρωση της Γιουνάιτεντ είναι μία από τις χειρότερες.