Οργανωμένο κύκλωμα πλαστογράφων, με έδρα στα Τίρανα της Αλβανίας και διεθνή δράση, το οποίο θησαύριζε προμηθεύοντας πλαστά έγγραφα, για την μετακίνηση παράνομων μεταναστών και την νομιμοποίηση τους στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα -όπως μετέδωσε το ΑΠΕ- τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης, από τα πλαστά έγγραφα που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, σε δύο διαμερίσματα που διατηρούσε στα Πατήσια, θα ξεπερνούσαν τα 10.000.000 ευρώ, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί πόσα έχουν αποκομίσει μέχρι στιγμής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Αλβανούς μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων είναι και ο αρχηγός, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.415 κενά δελτία VISA διαφόρων χωρών, και χιλιάδες ακόμα έντυπα νομιμοποιητικών εγγράφων και δικαιολογητικών.

Επίσης κατασχέθηκαν 26.500 ευρώ, ημερολόγιο με παραγγελίες και χρηματικά ποσά, από το οποίο προκύπτουν τα κέρδη που θα αποκόμιζαν, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα πολυμηχάνημα (εκτυπωτής-σαρωτής), ένα usb, έξι πιστωτικές κάρτες, ένα ΙΧ αυτοκίνητο και επτά κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οργάνωση, στην περιοχή των Τιράνων, διέθετε πλήρως εξοπλισμένο παράνομο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, όπου με τη χρήση υπερσύγχρονων μηχανημάτων, τα μέλη του κυκλώματος είχαν τη δυνατότητα κατάρτισης πλαστών εγγράφων άριστης ποιότητας, όπως διαβατήρια όλων των χωρών, βίζες κάθε είδους, άδειες διαμονής αλλοδαπών, άδειες ικανότητας οδήγησης, δελτία ταυτοτήτων, δελτία μόνιμης διαμονής και πιστωτικές κάρτες.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ από την Ελληνική Αστυνομία έγινε αίτημα διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας με τις διωκτικές αρχές της Αλβανίας για την πραγματοποίηση ελέγχου στο χώρο που διατηρούσε η οργάνωση στα Τίρανα και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.