Τον ΣΥΡΙΖΑ ως «υποκινητή» αναταραχής υπέδειξε με δηλώσεις του την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης ακολουθώντας καθώς φαίνεται τη γραμμή που χάραξε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος νωρίτερα είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι χρησιμοποιεί τα σχολεία ως εργαλείο ανατροπής της κυβέρνησης.

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «παίρνουν στον λαιμό τους» εργαζόμενους δημοσίων νοσοκομείων όταν τους παρακινούν να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία κινητικότητας.

Ο υπουργός Υγείας ήταν ξεκάθαρος; «Όσοι δεν κάνουν τις αιτήσεις τους κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός συστήματος και στο τέλος και να απολυθούν».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η δέσμευσή του πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις λόγω του σχεδίου κινητικότητας στον χώρο της Υγείας ισχύει όσο οι εμπλεκόμενοι τηρούν τις διαδικασίες.

Η ακριβής διατύπωση του υπουργού Υγείας έχει ως ακολούθως:

«Εάν οι εμπλεκόμενοι – αναφέρομαι στους υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα – δεν κάνουν τις αιτήσεις εγκαίρως και κάνουν κάποιου είδους επανάσταση – ας το πούμε έτσι – στις διαδικασίες του κράτους, τότε πολύ φοβούμαι ότι αυτοί που τους παρασύρουν σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να τους πάρουν στον λαιμό τους. Οσοι δεν κάνουν τις αιτήσεις τους, κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός συστήματος και άρα στο τέλος και να απολυθούν. Από ό,τι μαθαίνω, είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία γυρνάνε τα νοσοκομεία και λένε στους υπαλλήλους να μην κάνουν τις αιτήσεις για τη διαθεσιμότητα και την προτίμησή τους. Όποιος λέει αυτά στους εργαζομένους, τους παίρνει στον λαιμό του».