Αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εν όψει της έλευσης της τρόικας.

Στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Στεφάνου, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν για την δεύτερη φάση της κινητικότητας να προηγηθεί πλήρης αξιολόγηση του συνόλου των δομών και των προσώπων του Δημοσίου Τομέα, ώστε να μην υπάρξουν νέες οριζόντιες παρεμβάσεις.

Επίσης, επέμειναν πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα εθελοντικών αποχωρήσεων με πρόωρη συνταξιοδότηση ιδιαίτερα για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων σε διαθεσιμότητα, ενώ ζήτησαν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την κατάληξη πειθαρχικών ώστε να απομακρυνθούν οι επίορκοι και οι έχοντες πλαστά πιστοποιητικά.

Παράλληλα η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους Γ. Ντόλιο, Κ. Πιερρακάκη, Γ. Κουτρουμάνη και Χρ. Πρωτόπαπα ζήτησε να προσδιοριστούν όλα τα κενά του Δημοσίου από τα υπουργεία και τους φορείς κατά ειδικότητα και επίσης αυτά να συμπληρωθούν από τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα με βάση την αξιολόγηση και τα προσόντα τους.