«Ολοι οι αθλητές εργάζονται κανονικά. Θα ήταν ευχής έργον να μετακινηθούν σε υπηρεσίες που έχουν πραγματικά ανάγκη και αυτό ζητάμε».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Δημοσθένης Ταμπάκος, πάντα σεμνός και με συνετό λόγο, λέει στα «ΝΕΑ» για το θέμα που ανέκυψε με τη διαθεσιμότητα: «Σε αυτή τη φάση δεν μπορούν οι αθλητές να εξαιρεθούν. Εχουν όμως προσληφθεί με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια και με βάση τον νόμο. Ηταν μια επιβράβευση για τις επιτυχίες τους, ας πούμε μια παροχή εργασίας για τα χρόνια που δεν γινόταν να εργασθούν».

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος και οι υπόλοιποι έλληνες πρωταθλητές, στη συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκαν όχι αποκλειστικά στους ολυμπιονίκες, αλλά συνολικά στους αθλητές με τις υψηλές διακρίσεις. Εδώ, πρέπει να τονιστούν τα κάτωθι: σε σύνολο περισσοτέρων από 900 αθλητές, οι περίπου 35 είναι ολυμπιονίκες που έχουν καταλάβει θέση από την πρώτη μέχρι την όγδοη. Οχι μόνο «κατακτητές μεταλλίων». Οι υπόλοιποι είναι αθλητές με σημαντικές διακρίσεις σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, όπως επίσης και κάποιοι με υψηλές διακρίσεις σε μη ολυμπιακά αθλήματα, που επωφελήθηκαν από τον νόμο και μπήκαν στο Δημόσιο. Δεν γίνεται, επί του παρόντος, καμία εξαίρεση. Οι επικεφαλής των ολυμπιονικών, πάντως, ζητούν μια λύση για όλους τους αθλητές. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η στόχευσή τους και αναμένουν εξελίξεις και πιθανόν μια επόμενη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη.