Σημάδια της εσωστρέφειας που τρώει σαν σαράκι τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν χθες και λιγότερο προχθές, με την επίθεση από τρεις οπαδούς στον Νίκο Νταμπίζα να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα της διχόνοιας.

Τρεις οπαδοί του Παναθηναϊκού έφτασαν ακόμη και να χειροδικήσουν εναντίον του τεχνικού διευθυντή των Πρασίνων έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου, ενώ τον έλουσαν και με ύβρεις κατά την αποχώρησή του από το ματς των Νέων του συλλόγου κόντρα στη Βέροια. Πρόθεσή του πάντως είναι να μην υποβάλει μήνυση.

Μερίδα οπαδών είχε εκφράσει την αντίρρησή της στην πρόσληψη του Νταμπίζα λόγω του ερυθρόλευκου παρελθόντος του τον προηγούμενο Μάιο, όμως με το πέρασμα του χρόνου οι φωνές αυτές είχαν κοπάσει μέχρι το χθεσινό συμβάν.

Ενδεχομένως να οξύνθηκαν τα πράγματα λόγω της νέας γκέλας (1-1) των Πρασίνων κόντρα στη Βέροια για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ είχε προηγηθεί η συντριβή (3-0) από τον Πανιώνιο.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού της θύρας 13 πάντως, παρά την ισοπαλία με τη Βέροια χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές και την ομάδα προχθές το βράδυ, δείχνοντας κατανόηση για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος και την προσπάθεια που γίνεται να μειωθούν τα χρέη. Εστειλαν ωστόσο τα μηνύματά τους, αναρτώντας ένα μεγάλο πανό κατά των αδρανών μετόχων. «Η ΑΜΚ έληξε. Πού είστε μέτοχοι. Πού είσαι Βγενόπουλε» έφραφε το πανό που είχε την υπογραφή της Θύρας 13, ενώ άλλο ένα ήταν κατά του συνδρομητικού καναλιού της Nova.

H ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδίκασε συμπεριφορές όπως αυτή κατά του Νταμπίζα, επισημαίνοντας ότι ήταν μεμονωμένοι οπαδοί. Στήριξε τον τεχνικό διευθυντή αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Είναι ένα ικανότατο και άξιο στέλεχος και εργάζεται σκληρά για το καλό του Παναθηναϊκού που αγωνίζεται να ανταποκριθεί και να αναγεννηθεί ως ομάδα μέσα

σε ένα δεδομένα εχθρικό περιβάλλον».

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού καταλαβαίνει ότι η ομάδα θα πρέπει σύντομα να επιστρέψει στις νίκες για να επέλθει και ηρεμία, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου θα πρέπει να βρει λύσεις στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι. Ο Ντάνιελ Πράνιτς που ήρθε προχθές στην Αθήνα μπορεί να βοηθήσει οργανωτικά και επιθετικά, όπως και ο Ατζαγκούν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν άτολμος και έδειξε ότι όταν ένα παιχνίδι του πάει στραβά, δεν έχει τους ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα που θα βοηθήσουν να γίνει η ανατροπή. Αλλος ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα είναι ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, με τον οποίο έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για την επιστροφή του.

Σκόρερς: 44′ Αμπέιντ – 54′ Μπεν (οφσάιντ ο Μρντάκοβιτς στην αρχή της φάσης). Από ένα δοκάρι είχαν οι Μπεργκ και Μπεν. Διαιτητής: Μήτσιος.

ΠΑΟ: Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο (90′ Αποστολόπουλος), Αμπεΐντ (79′ Χουχούμης), Λαγός, Μπαϊράμι (75′ Καρέλης), Ζέκα, Ντίνας, Μπεργκ.

ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης (84′ Αποστολόπουλος), Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Οστοϊτς, Μπεν, Καλτσάς (71′ Τραπ), Πέρεθ, Μπαργκάν (41′ Σεγούντο), Μρντάκοβιτς.