Η είσοδος ενός κτιρίου της «θρησκευτικής αστυνομίας» της Σαουδικής Αραβίας πυρπολήθηκε, μετέδωσαν σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης.

Επισήμως γνωστή ως η Επιτροπή για την Προώθηση της Ηθικής και την Πρόληψη της Έκλυσης των Ηθών, η σαουδαραβική «θρησκευτική αστυνομία» περιπολεί τους δρόμους για να επιβάλει τον διαχωρισμό των φύλων και να φροντίζει οι πολίτες να συμπεριφέρονται σύμφωνα με την δική της, ιδιαίτερα αυστηρή ερμηνεία των ισλαμικών ιερών κανόνων.

Οι άνδρες της έχουν δικαιοδοσία να προχωρούν σε συλλήψεις και είχαν επικριθεί συχνά στο παρελθόν για καταδιώξεις με αυτοκίνητα οι οποίες είχαν προκαλέσει θανατηφόρα δυστυχήματα, γεγονός το οποίο ώθησε τον επικεφαλής της να απαγορεύσει την πρακτική αυτή.

Στελέχη της Επιτροπής αρνήθηκαν να κάνουν σχόλια από τηλεφώνου. Η εφημερίδα αλ Ουάταν στον ιστότοπό της φέρει έναν εκπρόσωπο του σώματος να επιβεβαίωσε την επίθεση, η οποία διαπράχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Το τμήμα της Επιτροπής στην Τουχράτ αλ Μπαντέια (δυτικά του Ριάντ) πυρπολήθηκε εκ προθέσεως από επιτιθέμενους», δήλωσε ο Άμπντουλ Ραχμάν αλ Σέρι, ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής, σύμφωνα με το δημοσίευμα της αλ Ουάταν.

Η εφημερίδα δεν προέβη σε καμία υπόθεση για το ποιος μπορεί να είναι πίσω από την επίθεση, ή ποιο ήταν το κίνητρό της.

Η Σαουδική Αραβία, μια απόλυτη μοναρχία, εφαρμόζει μια ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή του σουνιτικού δόγματος του ισλάμ, που είναι γνωστή ως ουαχαμπισμός ή σαλαφισμός.