Η Κύπρος έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι  δεν θα χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για επιθέσεις εναντίον της Συρίας, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί δεν ζήτησαν διευκολύνσεις.
Η Κύπρος, είπε, ως χώρα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας, είναι έτοιμη να προσφέρει καταφύγιο, αν χρειαστεί, για την εκκένωση υπηκόων φίλων χωρών.
Εξέφρασε, παράλληλα, τη μεγάλη ανησυχία της κυβέρνησης, για τη χρήση χημικών στη Συρία, υποδεικνύοντας ότι το τελευταίο κτύπημα στη Δαμασκό αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ειδεχθή πράξη που δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες.
Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ωστόσο ότι πρέπει να αναζητηθεί πολιτική λύση του γενικότερου προβλήματος.
Για την υποδοχή ξένων υπηκόων που θα απομακρυνθούν από την περιοχή, είπε ότι η Κύπρος μπορεί να δέχεται 10 χιλιάδες ημερησίως, υπό την προϋπόθεση ότι θα μετακινούνται από την Κύπρο σε 48 ώρες. Σε ό,τι αφορά Σύρους πρόσφυγες, τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση της Κύπρου δεν της επιτρέπει να αναλάβει επισήμως φιλοξενία τους.
Ο κύριος Κασουλίδης αναχωρεί αύριο για προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αίγυπτο. Όπως είπε, έχουν εκτιμηθεί τα υπέρ και τα κατά της επίσκεψής του, αυτήν τη χρονική στιγμή και εκρίθη τελικώς ότι είναι επάναγκες να γίνει επαφή με την αιγυπτιακή κυβέρνηση.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στη φίλη χώρα Αίγυπτο, στο πλαίσιο της περιφερειακής της πολιτικής. Από τα μείζονα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η ενέργεια, ενώ δήλωσε ότι μεταφέρει και μήνυμα του προέδρου Αναστασιάδη στον προσωρινό πρόεδρο της Αιγύπτου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από