Ένδεκα άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από διαρροή υγρής αμμωνίας σε εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών ψυγείων σήμερα, Σάββατο στη Σανγκάη, οικονομική μητρόπολη της Κίνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η τοπική εφημερίδα Σίνμιν Ίβνινγκ Νιουζ ανεβάζει τον απολογισμό σε 15 νεκρούς, ενώ τονίζει πως 30 άνθρωποι βρίσκονται υπό νοσηλεία.

Στο μεταξύ, σε περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας σκοτώθηκε ένας άνδρας, από πτώση βράχων πάνω σε τουριστικό λεωφορείο.

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στη νοτιοδυτική Κίνα

Πρόκειται για το πρώτο θύμα του σεισμού μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε σήμερα σε απομονωμένη περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 03.04, ώρα Ελλάδος και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ με επίκεντρο το Μπενζιλάν, στα όρια μεταξύ των επαρχιών Σετσουάν και Γιουνάν, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

Ένας άνθρωπος βρήκε τον θάνατο και άλλοι τρεις τραυματίσθηκαν από πτώση βράχων πάνω σε ένα τουριστικό όχημα, εξαιτίας των κατολισθήσεων που προκάλεσε η δόνηση, μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα.

«Κατά τη διάρκεια του σεισμού σήμερα το πρωί, οι δονήσεις που έγιναν αισθητές στην κομητεία ήσαν σχετικώς ισχυρές», ανέφερε ο Λιάο Ουέντσαϊ, αναπληρωτής ΓΓ του ΚΚ Κίνας στην κομητεία Ντετσίν, μιλώντας στο Νέα Κίνα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ομάδες διάσωσης κατευθύνονται πως την ορεινή περιοχή όπου σημειώθηκε η δόνηση.

Στέλεχος της κομητείας Ντερόνγκ στο Σετσουάν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως οι οδικές αρτηρίες κι οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί σε ορισμένες ζώνες, όμως ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.