Την ανατροπή της 33χρονης ποινής φυλάκισης του Σακίλ Αφριντί, του γιατρού που βοήθησε τη CIA να εντοπίσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν, ανακοίνωσαν οι πακιστανικές Αρχές. Θεωρώντας ότι ο δικαστής που είχε χειριστεί την υπόθεση υπερέβη τη δικαιοδοσία του, οι δικαστικές Αρχές της χώρας πρότειναν την επανάληψη της δίκης του.

Ο Αφριντί καταδικάστηκε τον Μάιο του 2012 για προδοσία, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν εγκέφαλος ενός ψεύτικου προγράμματος εμβολιασμού, με στόχο να συλλέξει πληροφορίες από τα αιματολογικά δείγματα που θα οδηγούσαν τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε σχεδόν αμέσως μετά την εισβολή στις 2 Μαΐου 2011 στην κατοικία στο Αμποταμπάντ, όπου είχε βρει καταφύγιο ο ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Πρωτοδίκως, ο Αφριντί δικάστηκε ερήμην. Τον καταδίκασε ένας δικαστικός υπάλληλος. Ο ίδιος ο γιατρός υποστήριζε ότι δεν γνώριζε ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος της CIA. Η ποινή που επιβλήθηκε στον Αφριντί δυσαρέστησε τις ΗΠΑ, οι οποίες ακύρωσαν τότε την παροχή βοήθειας 33 εκατ. δολαρίων προς το Πακιστάν.  

Λίγους μήνες μετά τη φυλάκισή του, ο πακιστανός γιατρός μίλησε στο Fox News από το κελί του. Αποκάλυψε ότι επί οκτώ μήνες τον υποχρέωναν να μένει με δεμένα τα μάτια, ενώ επί έναν χρόνο τον είχαν με δεμένα και τα χέρια. «Επρεπε να σκύβω στα γόνατα και να τρώω με το στόμα, σαν ζώο», είχε δηλώσει στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.