Ημουν έγκυος στο Ντουμπάι, όταν η Ινδία, από όπου κατάγομαι, παρακολουθούσε  αποσβολωμένη την τρομακτική είδηση του ομαδικού βιασμού στο Δελχί. Οπως και όλοι στη χώρα μου, ήμουν εξοργισμένη. Και όπως οι περισσότερες γυναίκες στη χώρα μου, θυμήθηκα τις δικές μου εμπειρίες.
Αν και στα 34 χρόνια μου μόλις τα έξι έχω περάσει στην Ινδία, πηγαίνω συχνά στη χώρα μου για διακοπές και έχω αρκετές αναμνήσεις από αυτό που απλουστευμένα έχει επικρατήσει ως «βραδινό πείραγμα» - ένας πεζός ευφημισμός για τα άγρια βλέμματα, τους ψιθύρους, τα γιουχαΐσματα, τα σφυρίγματα, τα «τυχαία» σκουντήματα, τα εκ προθέσεως αρπάγματα και τα πασπατέματα από τους άνδρες∙ όλα καμωμένα για να κάνουν τις γυναίκες να εύχονταν να ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από γυναίκες.
Αρχισα να γράφω γράμματα στον αγέννητο γιο μου από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το φύλο του (τώρα είναι τριών μηνών). Γράμματα στα οποία εξέφραζα την ανικανότητά μου να καταλάβω πώς μια χώρα, η οποία αποτελείται στην πλειονότητά της από ινδουιστές, μια από τις λίγες θρησκείες που αποθεώνουν τη γυναικεία μορφή, θα μπορούσε να κάνει τα στραβά μάτια στην καθημερινή παρενόχληση που βιώνουν οι γυναίκες της χώρας.
Μεγαλωμένη κι εγώ σε μια ινδουιστική οικογένεια, γαλουχήθηκα με το «Mata, Pita, Guru, Deva», που θα πει «Μητέρα, Πατέρας, Δάσκαλος, Θεός» και αντιπροσωπεύει την εξέχουσα θέση της μητέρας στη ζωή ενός ανθρώπου. Ετσι μου είπαν.
Πού χάθηκε λοιπόν όλο αυτό; έγραψα στον γιο μου. Μήπως το δικαίωμα της Ινδής στον σεβασμό περιορίζεται στην αναπαραγωγική της ικανότητα; Εάν δεν συμμορφωθούμε με αυτό που έχουν ως μητρικό πρότυπο οι ινδοί άνδρες, εκπίπτουμε σε αντικείμενα του πόθου; Και τι γίνεται με τα εκατομμύρια ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη χώρα και αναχωρούν με τουλάχιστον μια ιστορία δημόσιας σεξουαλικής παρενόχλησης;  
«Η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από τα σπίτια μας», έγραψα στον γιο μου. «Για πολλές γενεές βλέπαμε κρυφά έξυπνες, επινοητικές και πολύ ταλαντούχες γιαγιάδες, θείες, μητέρες, αδελφές, συζύγους και κόρες να ωθούνται στο περιθώριο καθαρά λόγω του φύλου τους. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι οι γυναίκες μας ωθούν τώρα όλα τα όρια στον δικό τους μικρόκοσμο. Δεν θέλαμε και δεν θέλουμε να μείνουμε πίσω. Ως αγόρι που μια ημέρα θα γίνει άνδρας, ελπίζω να έχεις το θάρρος να σεβαστείς όλες τις γυναίκες, όποιες και αν είναι».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από