Αυτή δεν είναι κλήρωση. Είναι ραντεβού εραστών. Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν Μπαρτσελόνα και Μίλαν θα βρεθούν αντιμέτωπες στο Τσάμπιονς Λιγκ σε έναν όμιλο (8ο) που παρατάσσει 16 Κύπελλα με «μεγάλα αυτιά». Επτά η Μίλαν, από τέσσερα η Μπαρτσελόνα και ο Αγιαξ και ένα η Σέλτικ.

Από τη σεζόν 2011-2012 Μίλαν και Μπάρτσα έχουν αναμετρηθεί συνολικά έξι φορές σε όμιλο σε φάση των 16 και στα προημιτελικά, με τους Ροσονέρι να αποκλείονται από τους Καταλανούς στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Στην τελευταία αναμέτρησή τους για τη φάση των 16 η Μπαρτσελόνα έκανε τη μεγάλη ανατροπή και παρά την ήττα της με 2-0 στο Σαν Σίρο κατάφερε να προκριθεί, νικώντας με 4-0 στη Βαρκελώνη ύστερα από υπερηχητική εμφάνιση που αποθεώθηκε από τον Τύπο.

«Φυσικά γνωρίζουμε τη Μίλαν καλά, όπως και τη Σέλτικ με την οποία παίξαμε πέρυσι, ενώ ο Αγιαξ έχει σπουδαία ευρωπαϊκή ιστορία. Πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ δυνατά, πολύ συναρπαστικά και πολύ ωραία παιχνίδια», είπε ο Λιονέλ Μέσι.

Με τη γνωστοποίηση της κλήρωσης η Μίλαν ανακοίνωσε και την απόκτηση του επιθετικού της Γιουβέντους Αλεσάντρο Μάτρι έναντι 11 εκατ. ευρώ.  

Ο προπονητής της Σέλτικ Νιλ Λένον ήθελε Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά θα βρεθεί ξανά μπροστά στους Καταλανούς, όπως και πέρυσι, τους οποίους μάλιστα νίκησε 2-1 στο Σέλτικ Παρκ:

«Πιστεύω ότι είναι η χειρότερη και συνάμα η καλύτερη κλήρωση που θα μπορούσαμε να έχουμε. Από θέμα αίγλης δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, είναι όμως η πιο δύσκολη που θα μπορούσαμε να έχουμε».

Από τους πλέον αμφίρροπους ομίλους είναι ο έκτος. Αρσεναλ, Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ και Νάπολι είναι σχεδόν ισοδύναμες ομάδες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ασφαλώς το φαβορί από τον πρώτο όμιλο, στον οποίον μετέχουν ακόμα η ουκρανική Σαχτάρ, η Λεβερκούζεν και η Ρεάλ Σοσιεδάδ που επανήλθε στη διοργάνωση ύστερα από 10 χρόνια, αποκλείοντας στα πλέι οφ τη Λυών.

Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους δεν θα έχουν προβλήματα στον δεύτερο όμιλο, τον οποίον συμπληρώνουν οι Γαλατασαράι και Κοπεγχάγη.

Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι θα παλέψουν για την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο αφού ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Πλζεν δεν θεωρούνται ικανές να τις χτυπήσουν.

Οι όμιλοι

1ος: Μάντσεστερ Γ., Σαχτάρ Ντονιέτσκ, Λεβερκούζεν, Σοσιεδάδ.

2ος: Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Γαλατασαράι, Κοπεγχάγη.

3ος: Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν, Ολυμπιακός, Αντερλεχτ.

4ος: Μπάγερν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μάντσεστερ Σ., Πλζεν.

5ος: Τσέλσι, Σάλκε, Βασιλεία, Στεάουα.

6ος: Αρσεναλ, Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ, Νάπολι.

7ος: Πόρτο, Ατλέτικο, Ζενίτ, Αούστρια.

8ος: Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Αγιαξ, Σέλτικ.