Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια ο 29χρονος ηθοποιός, με τις ελληνικές, σκωτσέζικες και νεοζηλανδικές ρίζες, έχει κατακτήσει ρόλους από ταινία του Γούντι Αλεν μέχρι τούρκου διπλωμάτη στον τηλεοπτικό «Πύργο του Ντάουντον» και έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές που έχουν βαλθεί να τον αναδείξουν στον Πιο Σέξι Ηθοποιό

Φτάνει πια με τον σέξι Μπράντλεϊ Κούπερ! Ξεχάστε τον Ράιαν Γκόσλινγκ! Ο Τσέινινγκ Τέιτουμ; Πφφφ. Τελειωμένος. Ο πιο σέξι ηθοποιός εφέτος είναι –και πρέπει να ανακηρυχθεί εδώ και τώρα από το περιοδικό «People» –ο Τίο Τζέιμς!

Βοούν τα κοριτσίστικα μπλογκ. Εκατοντάδες επιστολές υπέρ του γεμίζουν τα γραμματοκιβώτια του «People». Η μία μετά την άλλη ξεφυτρώνουν οι ιστοσελίδες αφιερωμένες στον θαυμασμό του: Crazy About Theo James (http: //www.theojames.org).

Ποιος; Τι ποιος; Εδώ μέχρι και η περίφημη Τάιμς Σκουέρ του Μανχάταν έχασε… τις αισθήσεις της, όταν στη γωνία της Ογδόης Λεωφόρου με την 42η οδό η γιγάντια φωτεινή οθόνη γέμισε από τον ημίγυμνο Τίο που ξεκούμπωνε το παντελόνι του.

«ΧΡΥΣΟ ΑΓΟΡΙ». Να βοήθησαν καθόλου στο παλλαϊκό –των κοριτσιών –αίτημα προς το «People» για τον Πιο Σέξι Ηθοποιό της Χρονιάς οι τόσες διαδικτυακές αναφορές ότι «κινδύνεψαν να σκοτωθούν διαβάτες και οδηγοί κάτω ή μπροστά από αυτή την οθόνη»; Η οποία οθόνη διαφήμιζε την πρεμιέρα της τηλεοπτικής σειράς του αμερικανικού δικτύου CBS «Golden Boy», κομμένης και ραμμένης στα μέτρα του Τίο, στον ρόλο του νεότερου αστυνομικού επιθεωρητή της Νέας Υόρκης που αφηγείται τι μεσολάβησε για να φτάσει στον θώκο διά πυρός και σιδήρου. Δίπλα στον πολύ καλό τηλεοπτικό βετεράνο Τσι ΜακΜπράιντ, υποψήφιο εφέτος για βραβείο Εmmy.

Το «Χρυσό αγόρι», ο αστυνομικός Γουόλτερ Κλαρκ, αποδείχθηκε και η μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του Τίο. Τουλάχιστον σε αμερικανικό έδαφος, όπου ξεκινά μια δεύτερη πιο λαμπρή καριέρα. Μάλιστα, η τηλεθέασή του έφτασε να απειλήσει εκείνη του δημοφιλούς αμερικανικού Πρωταθλήματος Πυγμαχίας!

Η πρώτη καριέρα ήταν στη δεύτερη πατρίδα του: τη Βρετανία. Με πρώτη πατρίδα την Ελλάδα (διότι πίσω από οτιδήποτε καλό κρύβεται ένας Ελληνας, όπως επιμένει να πιστεύει το δαιμόνιο της φυλής μας).

Ελληνοβρετανό ηθοποιό τον ανεβάζουν –και ουδέποτε τον κατεβάζουν –τα φαν κλαμπ και οι ιστοσελίδες των θαυμαστών του. Διότι ο Τίο Τζέιμς είναι ο Θεόδωρος Πίτερ Τζέιμς Κένεθ Ταπτικλής, γεννημένος στις 16 Δεκεμβρίου 1984 στην Οξφόρδη.

Ο ίδιος δηλώνει με περηφάνια (όπως συνηθίζεται για την εν λόγω καταγωγή) και Σκωτσέζος, «μεγαλωμένος σε μια φάρμα με χήνες, το μικρότερο παιδί από τα πέντε της οικογένειας Ταπτικλή». Ητοι της σκωτσεζικής και νεοζηλανδικής καταγωγής Τζέιν Μάρτιν και του Φίλιπ-Φίλιππου Ταπτικλή, ο οποίος είχε πατέρα Ελληνα από την Πελοπόννησο με πολίτικες ρίζες.

Να είναι αυτό το τελευταίο που έκανε πολλούς στην αρχή της καριέρας του να τον θεωρούν Τούρκο ή να φταίνε τα σαρκώδη χείλη του, τα οποία δεν αποδίδουν πολλοί εκεί έξω σε Ελληνες; Τούρκος έμελλε να είναι και στον ρόλο που τον έκανε ακόμη πιο διάσημο στο διεθνές κοινό –και στο ελληνικό, μέσα από τις τηλεσυχνότητες της άλλοτε ΕΡΤ. Καθότι ενσάρκωσε τον τούρκο διπλωμάτη Κεμάλ Παμούκ στη βραβευμένη με πολλά Εmmy σειρά «Ο Πύργος του Ντάουντον», σε ένα από τα πρώτα επεισόδια. Τον Τούρκο που κάνει πρόταση στη λαίδη Μαίρη (την πολύ καλή Μισέλ Ντόκερι, υποψήφια εφέτος για Εmmy –τα οποία θα ανακοινωθούν το ξημέρωμα της Τρίτης) να κοιμηθεί μαζί του με… τρόπο που θα διατηρήσει την παρθενιά της για τον μέλλοντα σύζυγό της, Και έπειτα της έμεινε στα χέρια…

Εξού και το όνομά του συνδέθηκε, όπως εξαιρετικά το έθεσαν φαν της σειράς, με την «καλύτερη σεξουαλική σάγκα στον Πύργο του Ντάουντον». Να βοήθησε και αυτό άραγε στον δρόμο προς τον τίτλο του Πιο Σέξι Ηθοποιού της Χρονιάς;

Στοπ! Πιο σέξι ηθοποιός μόνο με τηλεοπτικές εμφανίσεις δεν γίνεται. Χρειάζεται και μία –και μάλιστα σέξι, δυναμική, να ξεχειλίζει ανδρισμό –κινηματογραφική. Ο Τίο την έχει ήδη στο τσεπάκι. Ως σκληροτράχηλος Four στην ταινία «Divergent» από το μπεστ σέλερ της Βερόνικα Ροθ, σε ένα μέλλον ζοφερό που χωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το DNA τους κι εκείνος παλεύει με όπλα και με δόντια για να μην καταλήξει νεκρή η «Αταξινόμητη» αγαπημένη του (ενώπιον δε της Κέιτ Γουίνσλετ). Η ταινία προγραμματίζεται για τον Μάρτιο του 2014 και ήδη έχει προωθηθεί, του Τίο βοηθούντος, στον πόλεμο των εντυπώσεων όσο δεν παίρνει άλλο.

Βέβαια, ο Θεόδωρος δεν είχε μόνον αυτή την κινηματογραφική εμφάνιση. Ρόλο είχε και στους «Inbetweeners» και στο «Θα συναντήσεις έναν ψηλό μελαχρινό άνδρα» (σημαδιακό;) του Γούντι Αλεν, δίπλα στη Ναόμι Γουότς. Επίσης, κεντρικό ρόλο στη βρετανική σειρά «Bedlam», στον ρόλο του μελαγχολικού Τζεντ Χάρπερ, στον οποίο τα φαντάσματα ενός πρώην ασύλου «μιλούν» για τον τρόπο που κατέληξαν… εκεί.

Και όλα αυτά κάνοντας με παράλληλες εμφανίσεις σε θεατρικές παραγωγές στο Λονδίνο (όπως στο «Closer», στο «Zoo Story» και στο «Slippery Soapbox»), πριν από τη σύντομη εμφάνισή του ως σέξι τούρκου διπλωμάτη Παμούκ. Εμφάνιση που μεγεθύνθηκε από την ελληνική τηλεοπτική υπερβολή, η οποία θεώρησε τσεκαρισμένο ότι εκείνος σε μια πολύ σύντομη επίσκεψή του στην Ελλάδα έμεινε άγρυπνος για να θαυμάζει την Ελένη Μενεγάκη και η εν λόγω πολύ το εχάρηκε. Λεπτομέρεια που η Ιστορία θα μας επιτρέψει να αμφιβάλλουμε για τη βαρύτητά της στο πλούσιο βιογραφικό τού Τίο.

Βέβαια, αυτή η μίνι εμφάνιση, όπως και το «Golden Boy» έκαναν πολλές θαυμάστριές του να τον αντιμετωπίσουν ως ροκ σταρ, για αυτόγραφα, στο Comic-Con 2013 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, όπου βρέθηκε και για την εμφάνισή του στην ταινία, που ενέπνευσε κόμικ, «Underworld: Το ξύπνημα», δίπλα στην Κέιτ Μπέικινσεϊλ.

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΡΟΚΙΕΣ. Ροκ σταρ; Γιατί όχι; Αλλωστε ο Τίο Τζέιμς-Ταπτικλής, ο οποίος σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ (επειδή έτσι πίστευε ότι θα αλλάξει τον κόσμο) και στη Θεατρική Σχολή Bristol Old Vic και που στα μικράτα του ήθελε να γίνει λογοθεραπευτής, έστησε και πέντε ροκ μπάντες, ως τραγουδιστής και κιθαρίστας. Με τελευταία τη Shere Khan, από το ποίημα του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ. Τώρα που πέρασε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και το Χόλιγουντ είδε στο πρόσωπο με το «θεληματικό πιγούνι, τα σαρκώδη χείλη και τη μελαχρινή ομορφιά» έναν νέο σέξι σταρ, ζεν πρεμιέ αν θέλετε, οι ροκιές έχουν σταματήσει. Και ακολουθεί την πυξίδα που του έβαλε στα χέρια το 2009, ως Αστέρι του Αύριο, το έγκυρο κινηματογραφικό έντυπο «Screen International».

Πού να φανταστεί κάποιος ότι όλα για τον Ελληνοβρετανό Τίο-Θεόδωρο ξεκίνησαν για πλάκα. Οταν ανταγωνίστηκε τη φίλη του εκείνη την εποχή στις εξετάσεις σε Δραματική Σχολή. Εκείνη κόπηκε, εκείνος πέρασε…