Θέμα επιστροφής στην Ελλάδα του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης έθεσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση της εκστρατείας που κάνει το Μουσείο του Λούβρου για συλλογή δωρεών για τη χρηματοδότηση της συντήρησης και της αποκατάστασης του αρχαίου αυτού μνημείου.

Ως Εβρίτης που εκφράζει τον εαυτό του και τους συμπατριώτες του, όπως είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Γεροντόπουλος δήλωσε: «Aν οι Γάλλοι έχουν πρόβλημα, εμείς εφόσον μας επιστρέψουν το άγαλμα είμαστε έτοιμοι και να το συντηρήσουμε και να το αναδείξουμε».

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε:«Η Σαμοθράκη είναι εξαιρετικό νησί, εκεί βρέθηκε η Νίκη, υπάρχει ο αρχαιολογικός της χώρος και το Μουσείο, επομένως μπορούμε να το αναδείξουμε εμείς οι Εβρίτες. Η εφορία αρχαιοτήτων της περιοχής κάνει πολύ σημαντική δουλειά στη Σαμοθράκη και καθημερινά αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι φυσικές της ομορφιές, αλλά πάνω απ’ όλα οι αρχαιολογικοί της θησαυροί. Για μας η Σαμοθράκη είναι ένα διαμάντι στην περιοχή της Θράκης».