Παρά το χαμένο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι στο 89’ η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε την κατάκτηση του σούπερ καπ Ισπανίας για 11η φορά στην ιστορία της, μένοντας στο 0-0 με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νου».

Οι Καταλανοί κατέκτησαν το τρόπαιο χάρις στο εκτός έδρας γκολ που είχαν πετύχει στον πρώτο τελικό (επίσης ισόπαλος αλλά με 1-1) της Μαδρίτης.

Σε ένα κακό παιχνίδι, χωρίς ουσιαστικά φάσεις και με τους παίκτες της Ατλέτικο να αντιμετωπίζουν αρκετά δυνατά τον Μέσι (ο οποίος παραπονέθηκε στο τέλος στον διαιτητή) οι δύο ομάδες πρόσεχαν κυρίως τις άμυνές τους.

Ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών Ισπανίας Βίκτορ Βαλντέζ έκανε την μεγάλη απόκρουση στο 42’ στο σουτ του Αρντά Τουράν στερώντας από τον Τούρκο και την Ατλέτικο το γκολ που θα έβαζε «φωτιά» στον τελικό.

Ακόμα καλύτερη αντίδραση είχε ο Βαλντέζ στο 56’ κόντρα στον πρώην συμπαίκτη του και δεινό σκόρερ Νταβίντ Βίγια του οποίου και εξουδετέρωσε το σουτ με εξαιρετική απόκρουση στην αριστερή του γωνία.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 81’ (για την αγκωνιά του Φελίπε Λιούις στον Ντάνι Αλβες) αλλά διαμαρτύρονται – σωστά – για το πέναλτι που σφύριξε εις βάρος τους ο διαιτητής (καταλογίζοντας παράβαση στον Μιράντα πάνω στον Πέδρο) το οποίο πάντως σπατάλησε ο Μέσι.

Μπαρτσελόνα: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγκας (73′ Ινιέστα), Αλέξις Σάντσες (65′ Πέδρο), Νεϊμάρ, Μέσι.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Μάριο Σουάρες, Γκάμπι, Κόκε, Αρντά Τουράν (71′ Αντριάν), Ντιέγκο Κόστα, Βίγια (84′ Κριστιάν Ροντρίγκες).