Οι καλές εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας συνεχίστηκαν στο τελευταίο φιλικό αγώνα της πριν από το Ευρωμπάσκετ κι από την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του Τρινκιέρι και την Πέμπτη κόντρα στην Ιταλία (79-65) δημιούργησαν την εντύπωση πως θα τις συνεχίσουν στη Σλοβενία (4-22/9).

«Σε τουρνουά με 11 αγώνες σε 22 ημέρες δεν μπορείς να έχεις από την αρχή μια απόδοση που θα μείνει σταθερή ως το τέλος. Επομένως στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε από ένα σημείο, το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε και να ανεβάζουμε τις στροφές από αγώνα σε αγώνα» δήλωσε ο Ιταλός προπονητής, που άρχισε τις δηλώσεις μιλώντας για την επιλογή του πάρει στην αποστολή τον Βασίλη Καββαδά, αντί του Ίαν Βουγιούκας.

Καββαδάς-Βουγιούκας

Για την ακρίβεια ο Τρινκιέρι ήθελε να… εξομολογηθεί το βαθμό δυσκολίας που έχει μια τέτοια απόφαση.«Δεν φαντάζεστε πόσο δύσκολο είναι να πάρεις την τελευταία απόφαση. Ειδικά όταν επιλέγεις ανάμεσα σε δύο παίκτες με τον ένα εξ αυτών να ανήκει και στην ομάδα που έχεις αναλάβει. Ο Ίαν (Βουγιούκας) είναι ένας εξαιρετικός σέντερ, με τρομερά προσόντα. Όμως η επιλογή δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των παικτών, αλλά με τη χημεία της ομάδας. Χρειαζόμαστε έναν παίκτη που θα παίξει από 0 εως 7-8 λεπτά. Θα ξέρει τον ρόλο του και θα τον έχει αποδεχτεί. Ο Βασίλης (Καββαδάς) είναι αυτό που χρειαζόμαστε» εξήγησε ο ομοσπονδιακός προπονητής, που έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας.

Ειδικά στο αʼ μέρος (46-30) η Εθνική είχε σπουδαία απόδοση και με καλό δεκάλεπτο το δεύτερο του αγώνα (22-13), επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της, όντας καταιγιστική στην επίθεση. Ο Σπανούλης είχε κέφια, τα τρίποντα ήταν εύστοχα (3/5) και για αυτό άλλωστε ο Τρινκιέρι ομολόγησε πως για την επίθεση δεν περιμένει μεγάλες βελτιώσεις.

Δύο ζητούμενα

«Πρέπει να γίνουμε καλύτερη στα ομαδικά ριμπάουντ. Πρέπει οι σμολ-φοργουορντ να παίρνουν τουλάχιστον 10 ριμπάουντ και οι περιφερειακοί να μαζεύουν κάθε μπάλα που μετά την αναπήδηση στη στεφάνη θα φεύγει μακριά από τη ρακέτα» τόνισε ο Ιταλός προπονητής που πρόσθεσε οτι το δεύτερο ζητούμενο είναι «η διάρκεια και η συνέπεια στην άμυνα, κυρίως στο ένας εναντίον ενός. Αυτά είναι τα δύο πράγματα που θέλω και πρέπει να βελτιώσουμε».

Δεκάλεπτα: 24-17, 46-30, 59-47, 79-65.

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Μπουρούσης 8, Ζήσης 12, Σπανούλης 9, Περπέρογλου 4, Φώτσης 5, Παπανικολάου 3, Μαυροκεφαλίδης 9, Καϊμακόγλου 9, Μπράμος 5, Πρίντεζης 4, Σλούκας 9, Καββαδάς 2.

Ιταλία (Πιανιτζάνι): Μέλι 2, Βιτάλι 4, Κουζίν 2, Ντατόμε 19, Τσιντσιαρίνι 7, Μπελινέλι 12, Τζεντίλε 9, Αραντόρι 10, Ντίνερ, Τζίλι, Ροσέλι, Καβαλιέρο.