Την αισιοδοξία του για την πρόκριση του Ολυμπιακού στις 16 του Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης, που έδωσε το παρών στην κλήρωση στο Μονακό.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναλυτικά υπογράμμισε: «Δεν υπάρχουν εύκολες κληρώσεις. Εχουμε στον όμιλο δύο ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς. Η Παρί και η Μπενφίκα είναι πολύ δυνατές ομάδες. Όσο για την Άντερλεχτ, δεν είναι ο ευκολότερος αντίπαλος. Όμως δεν είναι Νάπολι ή Σοσιεδάδ. Είμαστε αισιόδοξοι.

»Εχουμε ένα δυνατό ρόστερ που αν παίξει αναλογικά με τις δυνατότητές του θα καταφέρει να αντεπεξέλθει. Θα γίνουν ακόμα και δύο προσθήκες μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι νέοι ποδοσφαιριστές πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν σημαντικά.

»Φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, αφού ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί, έχει και έναν πολύ αξιόλογο προπονητή και ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερος. Θέλουμε να είμαστε μέσα σε όλες τις διοργανώσεις, να κάνουμε και την υπέρβαση στην Ευρώπη.

»Τα τελευταία δύο χρόνια φτάσαμε στην πηγή, όμως είτε για ένα βαθμό, είτε για ένα γκολ στις καθυστερήσεις δεν τα καταφέραμε. Ελπίζω την εφετινή σεζόν να αξιοποιήσουμε το καλό έμψυχο υλικό που έχουμε και να τα καταφέρουμε.

»Βέβαια, όπως είδαμε και με τον ΠΑΟΚ, δεν είναι εύκολο να είσαι ανταγωνιστικός και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Όμως ο Ολυμπιακός το έχει κάνει με επιτυχία στο παρελθόν. Πρέπει να το επαναλάβουμε και φέτος. Μία ομάδα, για να είναι παντού ανταγωνιστική χρειάζεται να χτιστεί με χρόνια δουλειάς.

»Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε και θα προχωρήσουμε, θα αντέξουμε τις δυσκολίες και θα πάμε καλά σε Ευρώπη και πρωτάθλημα. Το θέμα είναι να πάρεις την πρόκριση. Στη συνέχεια, οι αγώνες είναι διπλοί και εκεί όλα γίνονται.

»Το κλειδί είναι τι θα κάνεις στην αρχή, στα 6 παιχνίδι των ομίλων. Στην συνέχεια, μπορούμε να ενισχυθούμε, να δουλέψουμε και να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

»Από κει και πέρα, ποτέ δε ξέρεις τι θα έρθει. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, όλα είναι ρευστά. Όσο για την ομάδα Νέων, δείξαμε και από πέρσι πως έχουν μπει σωστές βάσεις στις υποδομές. Καταφέραμε να φτάσουμε μακριά και θέλουμε να επαναλάβουμε μία αντίστοιχη πορεία, ίσως και ακόμα καλύτερη».

Μίτσελ: «Είμαστε ευχαριστημένοι»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ Γκονζάλες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την κλήρωση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τόνισε: «Είμαστε ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε σε αυτή την κλήρωση. Η παρουσία μας και μόνο σημαίνει ότι είμαστε μέσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης .Δεν είναι μία δύσκολη κλήρωση, δεν είναι όμως και εύκολη. Σε πρώτη φάση η Μπενφίκα μπορεί να χαρακτηριστεί ως το φαβορί του ομίλου. Εμείς γνωρίζουμε καλά την Άντερλεχτ την οποία αντιμετωπίσαμε πριν από περίπου ένα μήνα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στο ύψος μας και να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Όμως η προσοχή μας τώρα πρέπει να είναι στραμμένη στο πρωτάθλημα και στο εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό».